AcasăOldCererea DNA in privinta senatoarei Doina Tudor, trimisa ministrului Justitiei

Cererea DNA in privinta senatoarei Doina Tudor, trimisa ministrului Justitiei

(foto: senat.ro)

Senatorii urmeaza sa voteze, zilele urmatoare, o noua solicitare venita din partea DNA in privinta unui parlamentar din aceasta Camera. De aceasta data este vorba despre o doamna senator.

Solicitarea emisa deunazi din directia DNA catre Parchetul General, in cazul senatoarei Doina Anca Tudor, pentru care procurorii anticoruptie cer incuviintarea retinerii si a arestarii preventive, parcurge drumul firesc.

Odata ajunsa la Parchetul General, Bogdan Licu, prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte, aflat interimar la sefia PICCJ, a transmis aceasta cerere ministrului Justitiei, alaturi de referatul cauzei. Anuntul in acest sens a fost facut vineri dimineata. Printr-un scurt comunicat. Raluca Pruna urmeaza sa trimita mai departe aceasta solicitare catre Senat, Camera pe listele careia figureaza parlamentarei intrate in vizorul DNA, pentru suspiciunea de complicitate la luare de mita, in dosarul in care este cercetat si fostul ei sot, ex-vicepresedintele ASF, Daniel Tudor.

Va reamintim ca seara trecuta s-a aflat ca DNA solicita aviz senatului in prviinta Doinei Tudor. Iata ce precizeaza anchetatorii DNA in aceasta privinta:

„Cererea procurorilor anticoruptie are in vedere faptul ca, potrivit ordonantei prin care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada martie-mai 2013, inculpata TUDOR DOINA ANCA l-a ajutat in mod direct pe inculpatul Tudor Daniel George sa primeasca suma de 200.000 de EURO(din suma totala de 300.000 de EURO primita de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, in schimb acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.

In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii”.

sursa foto: senat.ro

375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger