AcasăOldCeremonie impresionanta la Vatican. Maica Tereza, trecuta in randul sfintilor

Ceremonie impresionanta la Vatican. Maica Tereza, trecuta in randul sfintilor

Cu o zi inainte de a se implini opt ani de la momentul plecarii sale din randul celor vii, Maica Tereza, nascuta Anjeze Gonxhe Bojaxhiu, este canonizata in cadrul unei ceremonii la care asista un numar impresionant de persoane.

Oficiat de catre papa Francisc I, ceremonialul la care vor asista mai multi sefi de stat si de guvern are loc duminica loc la Vatican, in prezenta a zeci de mii de credinciosi, mare parte a lor pelerini. La finele ceremoniei, numele Maicii Tereza, una dintre cele mai cunoscute si populare figuri din randul slujitorilor Bisericii Catolice, va figura oficial in randul sfintilor catolicismului.

[youtube]zU8lZKoq1Rw[/youtube]

In dreptul numelui Maicii Tereza sunt trecute, pe langa eforturile de a ajuta oamenii saraci si indeosebi copiii din India, prin intermediul ordinului pe care l-a infiintat, in 1950, si doua vindecari miraculoase, atribuite calugaritei dupa anul mortii sale, 1997. Ar mai fi de mentionat faptul ca, pentru contributiile sale la nivel umanitar, Maica Tereza a primit si un premiu Nobel pentru pace. Se intampla in 1979.

La varsta de 87 de ani, Maica Tereza a trecut la Domnul. Cativa ani mai tarziu, in 2003 adica, a fost beatificata, dupa certificarea unei prime minuni atribuite Maicii.

Puteti urmari imagini live de la ceremonie aici:

[youtube]KOI4WIUq0sk[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger