AcasăOldCele mai recente date despre starea ranitilor de la spitalele Floreasca si...

Cele mai recente date despre starea ranitilor de la spitalele Floreasca si Universitar

In timp ce medicii de la Urgenta Floreasca nu au putut oferi informatii imbucuratoare in privinta starii pacientilor internati in aceasta unitate spitaliceasca, de la Universitar s-a vorbit despre mai multe persoane a caror stare este „satisfacatoare, buna”, dar si despre noi posibile externari, insa nu in cursul acestei zile, ci pe parcursul actoalei saptamani.

In legatura cu starea ranitilor din incendiul care a izbucnit, vineri seara, in clubul Colectiv, precizarile  din directia Spitalului Floreasca au venit de la profesorul Ioan Lascar, care a precizat ca din cei 15 raniti care au ramas internati, sase sunt in stare critica, restul fiind in stare grava. Totodata, reputatul chirurg plastician a explicat ca fiecare pacient care are arsuri este dus in sala de operatie, fiind in atentia unor echipe complexe de specialisti.

De la Spitalul Universitar, un specialist a anuntat, marti la pranz, ca din cei 18 pacienti internati 9 raman „intubati, in stare critica, grava, la Terapie Intensiva”. Alte noua victime ale focului care a cuprins clubul de pe strada Tabacarilor nr.7, in schimb, sunt, momentan, intr-o stare mai buna. Mai precis, din cate a precizat reprezentantul Spitalului Municipal, sunt” cu stare satisfacatoare, buna”. Despre ei, medicii spera sa fie externati, „macar o parte”, in urmatoarele zile ale saptamanii. O parte dintre acestia din urma sunt pe un pat de la Terapie Intensiva, a mentionat acelasi medic, insa nu pentru ca ar avea nevoie de sustinere din partea aparatelor, ci doar de monitorizare, iar altii internati pe sectia de Chirugie Plastica.

Nu in ultimul rand, reprezentantul unitarii spitalicesti aflate pe Splaiul Independentei a precizat ca marti nu se vor face externari din randul persoanelor care au avut de suferit de pe urma efectelor incendiului din seara de 30 octombrie.

Va reamintim ca, din pacate, 32 de oameni au pierit in urma acelui incendiu devastator. Marti dimineata s-a anuntat cea mai recenta veste din sirul de informatii negre, in privinta situatiei din clubul aflat in cladirea unei foste fabrici de incaltaminte. Din cele peste 180 de persoane ranite in flacarile care au cuprins localul, au mai ramas internate in jur de 130.

sursa foto: ISU Bucuresti-Ilfov

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger