AcasăOldCele mai noi vesti despre starea micutilor din Arges, internati la "Marie...

Cele mai noi vesti despre starea micutilor din Arges, internati la „Marie Curie”

Specialistii au anuntat noi date in privinta situatiei medicale a copiilor din Arges adusi la Spitalul „Marie Curie” din Capitala si aflati, de zile intregi, in grija doctorilor bucuresteni.

Astfel, sefa sectiei de Nefrologie de la unitatea spitaliceasca amintita, doctorul Mihaela Balgradean, a anuntat cele mai recente informatii despre cazurile micutilor din Arges, internati cu sindrom hemolitic-uremic, precizand ca la acest moment, la „Marie Curie” mai sunt internati sapte copilasi cu acest diagnostic, „dintre care trei se afla pe sectia de Terapie Intensiva, in stare stationara, cu dializa peritoneala, nu mai rau decat erau ieri (miercuri-n.r), iar ceilalti patru, care sunt pe sectia de Nefrologie, dintre ei doi au inca acest tratament (…) -dializa peritoneala, iar ceilalti doi sunt fara dializa peritoneala, in stare buna, din ce in ce mai buna de la o zi la alta”.

Ar fi de amintit faptul ca deunazi in spitalul amintit erau internati opt micuti, insa intre timp unul dintre ei a putut fi luat de parintii sai acasa, avand in vedere ca starea lui s-a imbunatatit, iar cadrele medicale au putut da unda verde externarii sale. De altfel, in cursul diminetii trecute, la „Marie Curie” a venit si ministrul sanatatii, care a dorit sa stea de vorba cu medicii care ii ingrijesc pe micutii care, in urma contractarii unei bacterii necunoscuta inca, dar foarte periculoase, s-au ales cu probleme renale severe.

In tot acest timp, ancheta menita sa scoata la lumina motivele imbolnavirii copiiilor e in plina desfasurare. Va reamintim ca, din pacate, in ciuda eforturilor doctorilor, treci micuti au pierit de la momentul aparitiei acestor cazuri de imbolnaviri.

sursa foto: mscurie.ro

author avatar
Cristina Stefan
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger