AcasăOldCele mai noi date de la Spitalul Militar in privinta ranitilor de...

Cele mai noi date de la Spitalul Militar in privinta ranitilor de la Colectiv: doi pacienti in stare critica

Specialistii de la Spitalul Militar au grija in permanenta de ranitii care au ajuns, dupa incendiul devastator din clubul bucurestean, la aceasta unitate medicala. Iar joi dimineata, comandantul unitatii spitalicesti a anuntat cele mai recente date despre starea celor 12 pacienti internati la Militar.

Astfel, din spusele medicului Florentina Ionita-Radu, doi pacienti „au o stare critica si foarte grava, unul este intubat”, alti patru pacienti sunt in Terapie Intensiva cu stare generala grava, iar alti doi raniti aflati in aceeasi sectie sunt stabili. De asemenea, mai multi pacienti sunt internati pe sectia de chirurgie.

Cativa dintre raniti au fost supusi deja unor operatii de grefare, evolutia lor fiind buna, dupa cum a anuntat dr. Ionita-Radu, alti trei urmand sa suporte astfel de interventii. Directorul unitatii medicale a riterat o rugaminte, in vederea evitarii riscului de suprainfectie- respecitv aceea ca apartinartorii rudelor sa inteleaga ca e mai bine pentru pacientii cu arsuri sa primeasca vizite cat mai putine.

Nu in ultimul rand, medicul Ionita-Radu a precizat ca doctorii au primit multumiri de la un cetatean olandez care a fost ranit usor in incendiul din Colectiv, si care, dupa ce a fost ingrijit de un specialist de la unitatea medicala respectiva, s-a intors in tara sa. Barbatul a tinut, insa, sa le trimita un mail cadrelor medicale, prin care le-a transmis multumiri pentru felul in care a fost ingrijit si pentru profesionalismul unui specialist pe mana caruia a ajuns.

sursa foto: medicalmanager.ro

author avatar
Cristina Stefan
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger