AcasăOldCel putin una dintre echipele mortii de la Paris - alcatuita din...

Cel putin una dintre echipele mortii de la Paris – alcatuita din teroristi cu rezidenta belgiana

Politia belgiana a operat mai multe arestari in cateva cartiere din Bruxelles, dupa ce se pare ca mai multe echipe ale mortii, care au produs masacrele de vineri seara din Paris ar fi fost alcatuite de extremisti rezidenti in capitala Belgiei.

 

Presa din Benelux sustine ca una dintre masinile cu care autorii atacurilor de la Paris au participat la actiunile de vineri seara avea numar de inmatriculare belgian. In masina ar fi fost gasite tichete de la parcare din Molenbeek-Saint-Jean, una dintre cele 19 comune care inconjoara capitala Bruxelles, asa numita Regiune Bruxelles-Capitale, care are o suprafata totala de 161 km², complet urbanizata, si o populatie de peste un milion de locuitori.

Sambata, in Molenbeek-Saint-Jean au fost operate mai multe arestari, cativa suspecti fiind retinuti de politie, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului de Justitie belgian, Koen Geens. In timpul dupa-amiezii, Politia Federala a efectuat mai multe descinderi in Molenbeek-Saint-Jean, in cateva imobile de langa statia de metrou Osseghem.  Potrivit martorilor carnagiului de la Paris, vineri seara, in jurul orei locale 21.30, imediat dupa atacul de la restaurantul „Le Petit Cambodge”, in care 12 de persoane au fost ucise de teroristi, o masina cu numere de inmatriculare belgian a fost vazuta parasind zona in tromba.

Martorii cred ca au vazut masina cu numere de Belgia si ceva mai tarziu, cand atacatorii au luat cu asalt un restaurant italian, iar mai apoi sala de concerte Bataclan. Fortele de securitate presupun ca cel putin una dintre cele doua sau trei „echipe ale mortii” – responsabile de masacrele de la Paris – ar proveni din Molenbeek -Saint-Jean, Belgia sau cel putin acolo au planuit atacurile.

author avatar
Mihai Koblenko
369 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger