AcasăOldCei trei actionari de la Colectiv, adusi in fata magistratilor bucuresteni

Cei trei actionari de la Colectiv, adusi in fata magistratilor bucuresteni

(foto: b1.ro)

Costin Mincu, George-Alin Anastasescu si Paul Catalin Gancea, cei trei tineri care detin Clubul Colectiv, din Capitala, locul marcat de tragedia in urma careia 32 de oameni au pierit, iar alti peste 130 sunt si la aceasta ora internati in 11 spitale de urgenta din Capitala, cateva zeci dintre ei fiind in stare grava sau critica, au fost adusi, in urma cu doar cateva minute, la instanta.

(foto: b1.ro)

In orele urmatoare, Anastasescu, Mincu si Gancea vor afla daca magistratii de la Judecatoria Sectorului 4, in fata carora sunt prezentati joi dupa-amiaza, accepta sau nu propunerea procurilor, care cer arestarea lor preventiva.

Seara trecuta, dupa mai multe ore de audieri la Parchetul General, cei trei au fost retinuti, fiind acuzati de ucidere din culpa. Primul retinut a fost Anastasescu (28 de ani), actionarul majoritar al clubului cuprins de flacari, ulterior o masura similara a fost luata si in cazul lui Gancea (28 de ani), in cele din urma fiind retinut si Costin Mincu (36 de ani).

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte care ancheteaza aceasta cauza au anuntat ca probele administrate conduc catre concluzia ca „incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului”.

Totul, continua procurorii, „in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club”.

84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger