AcasăOldCei trei actionari ai clubului Colectiv afla azi daca vor fi arestati

Cei trei actionari ai clubului Colectiv afla azi daca vor fi arestati

Retinuti, in cursul serii trecute, dupa mai multe ore in care au fost audiati de catre procurorii de la Parchetul General, cei trei tineri actionari ai clubului in care a avut loc tragedia in urma careia au murit 32 de persoane, iar peste 180 de oameni au fost raniti urmeaza sa fie prezentati instantei, in cursul zilei, cu propunere de arestare preventiva.

(foto: b1.ro)

Costin Mincu, George-Alin Anastasescu si Paul Catalin Gancea au stat, noaptea trecuta, in Arestul Central. Joi, cei trei ar urma sa fie dusi in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

Seara trecuta, Parchetul General a anuntat, pe langa retinerea pentru 24 de ore a celor trei, si acuzatia care li se aduce: ucidere din culpa. Primul retinut a fost Anastasescu (28 de ani), actionarul majoritar al clubului cuprins de flacari, ulterior Gancea (28 de ani), iar in cele din urma si pe numele lui Costin Mincu (36 de ani) s-a emis o ordonanta de retinere.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte, care au preluat dosarul, de la Parchetul tribunalului Bucuresti, au anuntat ca in acest caz probele administrate conduc catre concluzia ca „incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stâlpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club”.

In tot acest timp, peste 130 de raniti, aflati in 11 spitale de urgenta din Capitala, se straduiesc, ajutati de medici, sa isi revina din cumplita incercare prin care au trecut. In cazul a peste 80 dintre victime, insa, emotiile sunt mai mari pentur ca, din cate spun specialistii, starea or e grava si chiar, in unele cazuri, critica.

author avatar
eNational
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger