AcasăOldCei trei actionari ai clubului "Colectiv", adusi la Parchetul General

Cei trei actionari ai clubului „Colectiv”, adusi la Parchetul General

(foto: b1.ro)

La trei saptamani de cand au fost arestati preventiv, in dosarul in care procurorii ancheteaza tragedia din localului bucurestean, cei trei actionari ai clubului „Colectiv” au putut parasi, temporar si sub escorta, arestul, insa doar pentru a fi adusi, marti dimineata, la sediul Parchetului General.

(foto: b1.ro)

Cei trei urmeaza sa stea din nou de vorba cu procurorii. Acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, Anastasescu, Gancea si Mincu au fost retinuti, pe 2 noiembrie, si arestati preventiv, o zi mai tarziu.

La momentul respectiv, procurorii din cadrul Parchetului general anuntau ca datele si probele administrate in aceasta cauza indica faptul ca „incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club”.

Va reamintim ca bilantul negru al tragediei din clubul „Colectiv” a ajuns la 60 de decese. Alte aproximativ 40 de persoane sunt in continuare internate in spitalele de urgenta din Capitala, in timp ce cateva zeci dintre victimele incendiului din 30 octombrie au fost transferate in diferite unitati medicale din strainatate.

66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger