AcasăOldCei doi politisti acuzati de viol, arestati preventiv

Cei doi politisti acuzati de viol, arestati preventiv

Oamenii legii acuzati ca ar fi violat o fata in varsta de 15 ani, fugita, la inceputul acestei saptamani, dintr-un centru de plasment din Calarasi, au fost arestati preventiv.

Pe langa faptul ca au ramas fara slujba, odata ce ministrul de Interne a dispus, in cursul zilei de vineri, trecerea lor in rezerva, cei doi reprezentanti ai IJP Calarasi acuzati de viol au ajuns in arest preventiv. Agentii au fost prezentati, pe 7 august, instantei, cu propunere de arestare preventiva, la o zi dupa ce fusesera retinuti.

Cum magistratii Judecatoriei Calarasi au decis ca masura propusa de catre procurori, in acest caz, se impune, oamenii legii au fost arestati preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este, insa, definitiva, iar cei doi politisti acuzati ca, in loc sa duca fata inapoi la centrul de plasament, odata ce au gasit-o pe strazi, au ales sa profite de ea, o pot contesta.

Odata ce la urechile vicepremierului, si, totodata, ministru de Interne, au ajuns informatiile despre faptele care li se imputa celor doi agenti calaraseni, Gabriel Oprea s-a aratat intransigent. A dispus trecerea lor in rezerva si a anuntat personal ca regreta faptul ca astfel de fapte pateaza munca restului angajatilor MAI, care isi fac treaba ca la carte. „Indiferent de decizia pe care instanta de judecata o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Politia Romana. Situatia este intolerabila si total nedemna pentru calitatea pe care acestia au avut-o. Este regretabil ca astfel de oameni au purtat uniforma statului roman si au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de politisti care lucreaza in Politia Romana”, a subliniat vicepremierul pentru securitate nationala, intr-un comunicat de presa remis in cursul zilei trecute.

author avatar
Cristina Stefan
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger