AcasăOldCei doi militari romani, adusi azi in tara

Cei doi militari romani, adusi azi in tara

Momente greu de imaginat pentru colegii celor doi militari romani aflati in misiune in Afganistan. Luni, si-au luat adio pentru totdeauna de la Iulian Dumitrescu si Adrian Vizireanu, compatriotii lor care au pierit in urma cu trei zile, dupa ce baza in care se aflau a fost atacata, si care se vor intoarce in tara, in cursul acestei zile, pentru a fi condusi pe ultimul drum.

In dimineata acestei prime zile a saptamanii, atmosfera in randul militarilor romani aflati pe teritoriul afgan a fost una deosebit de trista. A fost cea in care si-au luat ramas bun de la Iulian Dumitrescu si de la Adrian Vizireanu, ambii inaintati, post-mortem, la gradul de sublocotenent. In cadrul ceremoniei de repatriere organizate in Afganistan, zeci de reprezentanti ai Armatei, vizibil afectati de cele intamplate sambata, le-au adus un ultim omagiu celor doi militari care nu au supravietuit atacului.

Sicriele celor doi militari, imbracate in tricolor, au fost depuse apoi la bordul unui avion militar, care urmeaza sa ajunga in tara in decursul acestei zile.

Cei doi eroi au cazut la datorie, dupa ce baza in care se aflau, sambata dimineata, in apropiere de Kandahar, in timpul unei misiuni de instruire a politistilor locali, a fost atacata de indivizi care purtau uniforme ale fortelor de securitate afgane si care au deschis focul asupra loc, din cate a anuntat, deunazi, Ministerul Apararii. „Militarii romani au acţionat conform procedurilor din teatrul de operatii: au ripostat cu foc, ucigandu-i pe agresori si au asigurat zona”, mentioneaza aceeasi sursa.

E important de precizat faptul ca in acest incident a mai fost ranit un militar roman, aceasta din urma fiind transferat, duminica, in Germania, fiind in stare stabila.

Sursa foto: Facebook MApN – Iulian Cadulencu

author avatar
Cristina Stefan
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger