AcasăOldCe spune seful CCR despre interdictia aplicata unui parlamentar de a-si exercita...

Ce spune seful CCR despre interdictia aplicata unui parlamentar de a-si exercita functia

Intrebat – in contextul masurii dispuse cu o zi in urma, in cazul deputatului Sebastian Ghita, de catre procurorii DNA, care, pe perioada cat se afla sub control judiciar, i-au interzis sa paraseasca Ploiestiul, dar si sa participe la lucrarile Parlamentului – presedintele Curtii Constitutionale a facut o scurta precizare in privinta posibilitatii ca unui ales sa ii fie suspendat dreptul de a-si exercita functia.

Mai precis magistratul a explicat faptul ca unui deputat, de exemplu, i se poate interzice sa participe la lucrarile acestei Camere a Parlamentului, conform regulamentului Camerei Deputatilor, ca sanctiune impusa de Legislativ, dar ca nu stie sa existe o astfel de posibilitate in cazul contolului judiciar.

Zegrean a evitat, insa, sa faca mai multe declaratii pe acest subiect, pentru a nu risca sa fie acuzat ca se antepronunta in privinta situatiei lui Ghita, de vreme de s-a vehiculat ca in aceasta chestiune se va cauta o solutie din partea magistratilor Curtii Constitutionale. „Nu stiu, nici nu am auzit de asa ceva. (…) Nu pot sa ma pronunt (…) asa am auzit ca va ajunge la Curte si atunci o sa spuneti ca m-am antepronuntat”, a punctat seful completului de noua magistrati din cadrul CCR, conform Romania TV.

Va amintim ca, in cursul zilei de miercuri, Sebastian Ghita s-a prezentat la DNA Ploiesti, unde a aflat ca procurorii au dispus modificarea conditiilor controlului judiciar impus in cazul sau, in dosarul in care procurorii anticoruptie au suspiciuni privind „insusirea, nelegala, a unor importante sume de bani din fonduri europene”, masuri luate ca urmare a extinderii cercetarilor fata de parlamentar.

Mai exact, procurorii au anuntat ca au dispus „modificarea conditiilor controlului judiciar dispus anterior si prelungit, cu impunerea unor obligatii suplimentare, si anume: – sa nu desfasoare activitate in calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei, in exercitarea careia a savarsit fapta, – sa nu paraseasca localitatea Ploiesti, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent”.

256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger