AcasăOldCe au gasit politistii in urma unor perchezitii la doua galerii de...

Ce au gasit politistii in urma unor perchezitii la doua galerii de arta din Capitala!

Reprezentantii a doua galerii de arta de pe raza Capitalei au avut parte de o vizita iesita din tipare. Pragul spatiilor culturale a fost trecut de oamenii legii, specializati in investigatii criminale.

Perchezitiile au facut parte dintr-o intreaga actiune menita sa asigure protejarea patrimoniului cultural autohton si nu au fost singulare.

Dupa cum au anunta reprezentantii IGPR, vineri dupa-amiaza, verificarile in cauza de fata s-au desfasurat incepand de miercuri, 24 februarie, si s-au desfasurat sub coordonarea unor procurori de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel din Alba Iulia.

Inca din prima zi a actiunii in cauza, a fost redobandita o moneda Lysimach din aur, care a ajuns deja la Muzeul National de Istorie din Capitala. Pretiosul obiect a fost recuperat, din cate se mentioneaza in comunicatul Politiei Romene, de la un agent comercial din Olanda, gratie cooperarii politistilor judiciari din tara cu cei din afara granitelor.

Insa actiunea a avut si alte rezultate. Dupa recuperarea monedei respective, oamenii legii s-au oprit la cele doua galerii de arta din Capitala, dar au facut verificari si in locuintele unor persoane, despre care se banuia ca ar detine obiecte sustrase din situri arheologice autohtone protejate. Si aceste activitati de control au dat rezultate, din comunicatul facut public de sursa citata reiesind ca „au fost identificate si ridicate pentru examinare mai multe loturi de bunuri arheologice: 3 monede Koson din AUR, 1.050 de monede antice din argint (denari romani, tetradrahme etc.), 102 artefacte din metal (o arma dacica tip sica, depozite de unelte etc.) si 12 statuete si vase ceramice (inclusiv apartinand culturii Cucuteni)”, toate acestea ajungand la acelasi muzeu din Capitala ca si moneda Lysimach.

Ar mai fi de mentionat un aspect important- in cadrul actiunilor mentionate au mai fost ridicate nu mai putin de 2.000 de tablouri, care fusesera oferite la vanzare de mai multe case de licitatii, iar acum urmeaza sa fie expertizate de specialisti.

sursa foto: Politia Romana

334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger