AcasăOldCazul bebelusilor din Arges: expertii internationali ajung la Bucuresti in doar cateva...

Cazul bebelusilor din Arges: expertii internationali ajung la Bucuresti in doar cateva ore

Pe parcursul orelor urmatoare specialistii romani si straini vor analiza situatia imbolnavirilor micutilor din Arges, care au ajuns, de cateva zile, in grija medicilor bucuresteni.

In timp ce o echipa de epidemiologi de la Institutul de Sanatate Publica este pregatita sa mearga joi in Arges, pentru a continua investigatia in gospodariile in care locuiesc familiile micutilor care au juns in spiral, ministrul Sanatatii a anuntat, in urma cu doar cateva minute, faptul ca peste doar cateva ore, mai exact in jurul orei 15.30, sunt asteptati sa ajunga la Bucuresti expertii internationali, care vor acorda „sprijin in ancheta cazurilor de imbolnavire”.

Este vorba despre o echipa de specialisti din Suedia, care urmeaza sa ajunga in Capitala pentru a-si sprijini pe epidemiologii autohtoni, in incercarea de a lamuri cum anume au contractat micutii bacteria tata de periculoasa, dar ramasa inca necunoscuta, care le ataca rinichii, provocand un sindrom hemolitic uremic.

In tot acest timp, la spitalul „Marie Curie” sunt internati in continuare sapte micuti- trei dintre ei la Terapie Intensiva, aspect confirmat si de catre sefa sectiei de Nefrologie de la aceasta unitate medicala, prezenta la conferinta de presa, alaturi de ministrul Achimas-Cadariu, un altul- in varsta de trei ani si doua luni – fiind lasat sa mearga acasa chiar in aceasta dimineata, dupa ce s-a constatat o imbunatatire a starii lui de sanatate.

Totodata, un secretar de stat din Ministerul Sanatatii a anunatt ca a fost intr-o vizita neanuntata la Spitalul de Pediatrie Arges, pentur ca a vrut sa vada cu ochii sau care este starea pacientilor, dar si ce resurse umane si medicale exista la unitatea medicala cu pricina. „Oamenii de acolo isi fac treaba, (…) se ajuta intre ei”, a conchis Victor Strambu, care a anuntat, totodata, ca s-a decis ca un specialist in patologia copilului mic de la „Marie Currie” sa mearga la Pitesti, joi, pentru a veni in sprijinul specialistilor de acolo.

foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger