AcasăOldCaz socant in Arges. Suspiciuni de rapire, exploatare de minori si cersetorie

Caz socant in Arges. Suspiciuni de rapire, exploatare de minori si cersetorie

O situatie greu de imaginat si de tolerat a fost descoperita de catre procurorii argeseni. Anchetatorii fac inca de la primele ore ale zilei nu mai putin de 40 de perchezitii, intr-o localitate din Arges. Tot atatia suspecti urmeaza sa ajunga la audieri, la sediul DIICOT Arges.

Detaliile cazului sunt extrem de dure. Procurorii DIICOT anunta ca au in vizor mai multe grupari infractionale care, inca de acum opt ani, s-ar fi specializat in fapte de trafic de persoane si de minori si care ar fi recrutat circa 40 de oameni- atat minori, cat si dincolo de pragul celor 18 ani, unele avand dizabilitati fizice sau de natura psihica, altii o stare materiala proasta. Din cate mentioneaza anchetatorii Antimafia, unii dintre recruti ar fi fost inclusiv rapiti din locuri publice – fie din gari sau autogari, fie din propriile locuinte. Totul „in scopul exploatarii prin supunerea la executarea de munci si indeplinirea de servicii in mod fortat si prin obligarea la practicarea cersetoriei, prin procedee care au adus victimele in stare de aservire si de lipsire de libertate”, din cate se precizeaza in comunicatul procurorilor.

Procurorii au indicii cum ca unele dintre aceste persoane ar fi ajuns ulterior la domiciliile membrilor gruparilor respective si obligate sa munceasca atat in gospodariile acestora, cat si sa taie lemne din padurile aflate in preajma localitatii respective, materie lemnoasa care apoi ar fi fost vanduta de suspecti.

Batuti cu biciul si legati cu lantul

Din cate mai spun oamenii legii, la capitolul metode de constrangere, alegerile ar fi fost demne de scenarii cu un grad ridicat de cruzime. Pentru a fi ascultati, victimele retelelor ar fi fost amentintate, lovite cu palemele, pumnii si picioarele, inclusiv cu biciul, supravegheate permanent si chiar tinute legate cu lanturi sau chingi. Mai mult, cat sa se asigure ca nu dadeau bir cu fugitii, pe timpul noptii, suspectii ar fi obisnuit sa-si incuie victimele. Si de parca nu ar fi fost destul de inumane conditiile in care erau tinuti, exista suspiciuni ca unele dintre victimele din cazul de fata ar fi fost batjocorite sexual.

sursa foto: DIICOT

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger