AcasăOldCatalin Voicu, trimis in judecata intr-un nou dosar. Fostul deputat, acuzat de...

Catalin Voicu, trimis in judecata intr-un nou dosar. Fostul deputat, acuzat de complicitate la abuz in serviciu

Catalin Voicu

Voicu a fost actionat in instanta, alaturi de alte patru persoane. Fost deputat si consilier al Administratiei Prezidentiale, social democratul este acuzat de DNA de complicitate la abuz in serviciu, intr-un dosar in care s-au facut cercetari in legatura cu achizitia unor elemente de echipament de protectie a muncii.

Catalin Voicu

Cinci persoane au fost trimise in judecata, in stare de libertate, joi, de catre procurorii DNA din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, printre ei si Catalin Voicu. Acesta din urma, consilier prezidential la data faptelor de care este acuzat, ulterior deputat de Bacau, este acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Celelalte patru persoane cercetate in acest dosar sunt Nicolae Coroiu, fostul director general al SC ELECTRICA SA, care este suspectat de abuz in serviciu, in forma continuata, precum si Petru Andronache, director comercial al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Moldova la data faptelor consemnate in dosar, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata.

De asemenea, DNA i-a trimis in judecata, joi, pe Dan Radu Florea, actionar majoritar la SC TECH SAFETY SA, suspectat de complicitate la abuz in serviciu in forma continuata si Ion Dumitru Maruta, actionar si administrator al SC TECH SAFETY SA, acuzat de „complicitate la abuz in serviciu”.

Voicu este acuzat ca, „in perioada 2004-2005, uzand de calitatea de consilier la Administratia Prezidentiala si ulterior deputat (ales in circumscriptia electorala nr.4 Bacau), in scopul de a sprijini firma S.C. TECH SAFETY S.A., a intervenit, in doua randuri, pe langa functionari din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., pentru ca firma S.C. TECH SAFETY S.A. sa fie favorizata in relatia cu ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., respectiv SISE Moldova (S.C. Servicii Energetice Moldova S.A.). In interventiile sale directe la directorul general al ELECTRICA S.A. – Coroiu Nicolae si la directorul economic al ELECTRICA SERV S.A, inculpatul Voicu Catalin le-a solicitat acestora sa acorde contracte firmei S.C. TECH SAFETY S.A. pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, in conditiile in care societatile beneficiare (ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., SISE Moldova) aveau produse pe stoc peste necesar si la preturi supraevaluate de la acelasi furnizor„, mentioneaza procurorii anticoruptie, intr-un comunicat. Mai mult, sustine DNA, prin aceste interventii, fostul deputat ar fi inlesnit „infractiunea de abuz in serviciu savarsita de functionarii din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., SISE Moldova”.

Prejudiciul in acest caz se ridica, mentioneaza DNA, la 5.284.892 lei, in vederea recuperarii sumei fiind instituit sechestrul asigurator pe bunurile celor cinci suspecti. Dosarul in cauza a fost trimis Tribunalul Bucuresti.

Va reamintim ca, anul trecut, Voicu a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, intr-un dosar in care a fost acuzat de trafic de influenta.

author avatar
eNational
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger