AcasăOldCanicula se extinde din nou la nivelul intregii tari. COD PORTOCALIU SI...

Canicula se extinde din nou la nivelul intregii tari. COD PORTOCALIU SI GALBEN pentru intervalul luni-miercuri

Mercurul din termometre va urca din nou pana la valori caniculare, iar harta Romaniei va fi colorata in galben si portocaliu, culori specifice Codurilor emise de catre specialistii de la Administraţia Naţională de Meteorologie, corespunzand valorilor ridicate ale temperaturilor.

Saptamana viitoare incepe, asadar, cu multe grade in termometre si cu avertizari de canicula valabile, intial, in doar cateva regiuni ale tarii, pentru ca pana miercuri sa cuprinda intreaga Romanie.

Mai clar fie spus, pentru ziua de luni, specialistii de la ANM anunta ca acel Cod portocaliu emis inca de zilele trecute pentru cele trei judete din vest- Arad, Satu Mare si Bihor- se mentine, semn ca maximele se vor situa tot in jurul a 37 de grade, iar disconfortul termic foarte accentuat. De asemenea, pentru 10 august a fost emis un Cod galben de canicula pentru Maramures, Crisana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, precum si zona sudica a Olteniei si cea vestica a Transilvaniei, unde se maximele vor ajunge adesea la 35-36 de grade, chiar si la 37 de grade, insa doar izolat.

Pentru marti si miercuri, situatia devine si mai torida. In timp ce in Arad, Satu Mare si Bihor persista arsita, restul zonelor tarii, inclusiv Capitala, se vor afla sub atentionare Cod galben, semn ca valul de caldura va fi persistent. Termometrele vor ajunde frecvent sa indice maxime de 35-37 de grade, izolat chiar si 38 de grade. Si, din cate anunta specialistii de la ANM, nici de miercuri incolo vestile despre vreme nu vor fi mai bune, cel putin in cazul celora care suporta cu greu caldura foarte mare.

author avatar
Cristina Stefan
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger