AcasăOldCalin Mitica si Teodor Gavris, retinuti de DNA pentru 24 de ore,...

Calin Mitica si Teodor Gavris, retinuti de DNA pentru 24 de ore, alaturi de alte cinci persoane

Clujeanul Calin Mitica, afaceristul care controleaza firmele Transferoviar Grup si Remarul 16 februarie, a fost retinut pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie. Aceeasi masura a fost dispusa de DNA in cazul altor sase persoane, suspectate de fapte de coruptie, printre ele si Teodor Gavris.

Omul de afaceri care controleaza SC Remarul 16 februarie SA si SC Transferoviar Grup SA este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, doua infractiuni de dare de mita, in forma continuata, trei infractiuni de spalare de bani, in forma continuata, doua infractiuni de instigare la abuz in serviciu, in forma continuata, complicitate la dare de mita, in forma continuata, complicitate la spalare de bani, in forma continuata, trei infractiuni de complicitate la dare de mita, dintre care doua in forma continuata, trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta.

In aceeasi cauza a fist retinut, pentru 24 de ore, si Teodor Alexandru Gavris, sef serviciu Automotoare, ulterior director de tractiune in cadrul SNTFC CFR CALATORISA, acuzat de DNA de luare de mita, in forma continuata, doua infractiuni de abuz in serviciu, in forma continuata si complicitate la spalare de bani, in forma continuata.

De asemenea, au fost retinuti pentru 24 de ore si directorul general al SC Transferoviar Grup SA, Kinga Madarasan,  precum si directorul de infrastructura al acestei societati comerciale, Adriian Stefan, dar si Georgel Mihut, directorul Salinei Ocna Dej si Dumitru Barbacuti, directorul general al SC Remarul 16 februarie SA. Masura retinerii pentru 24 de aore a fost dispusa, de catre DNA, si in cazul directorului CNCF CFR SA – Sucursala Regionala de Cai Ferate Galati, Laurentiu Seceleanu.

Cititi si: E gata si “Lotul Gruia Stoica – Dan Sova”!

Conform ordonantelor de retinere, „inculpatul Calin Mitica ar fi coordonat un grup infractional organizat, pe care l-a constituit impreuna cu inculpatii Madarasan Kinga si Stefan Adriian, pentru a actiona in mod coordonat, in scopul comiterii unor infractiuni de coruptie si a unor infractiuni asimilate acestora. Scopul vizat a fost acela al coruperii unor functionari publici cu functii de conducere, din cadrul unor structuri subordonate CNCF CFR SA, din cadrul SNTFC CFR CALATORI SA si din cadrul Societatii Nationale a Sarii SALROM SA, pentru procurarea unor avantaje economice ilegale, in favoarea SC REMARUL 16 FEBRUARIE SA si SC TRANSFEROVIAR GRUP SA. Grupul infractional ar fi fost sprijinit sistematic de inculpatul Mihut Georgel, directorul Salinei Ocna Dej”.

Cei sapte urmeaza sa fie prezentati, miercuri, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

483 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger