AcasăOldCalatorii, avertizati: trenurile pot avea intarzieri, pentru ca se circula in conditii...

Calatorii, avertizati: trenurile pot avea intarzieri, pentru ca se circula in conditii de iarna

In conditiile in care iarna si-a intrat in drepturi, la inceput de an, si transportul pe calea ferata ar putea fi afectat de conditiile vremii vitrege, nu doar cel rutier.

Avand in vedere ca pana la pranz este valabila o atentionare de ger, ninsori, dar si vant, iar de luni seara incepand si pana marti la ora 12 mare parte din tara se afla sub incidenta unei informari meteo de ninsori slabe cantitativ, dar si de precipitatii mixte, care favorizeaza producerea de polei, circulatia la nivelul carosabilului, dar si al caii ferate ar putea fi ingreunata.

In acest sens, reprezentantii CFR Calatori mentioneaza faptul ca trenurile vor rula in confirmitate cu normele specifice unor astfel de conditii de iarna, avandu-se in vedere in primul rand siguranta calatorilor, situatie in care pot aparea „modificari/perturbari in circulatia trenurilor”.

Ca urmare, calatorii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum fara sa verifice conditiile meteo, si sa aiba in vedere varianta de a suna la gara din localitatea din care pleaca, pentru a afla date de ultima ora in privinta circulatiei trenului cu care intentioneaza sa porneasca la drum. In acest sens, oamenii au la dispozitie mai multe numere de telefon, pe care le regasesc pe site-ul companiei, www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice.

In tot acest timp, reprezentantii CFR sustin ca au luat cateva masuri in vederea evitarii unor posibile probleme la nivel de circulatie ferovoara, printre care si pregatirea  suplimentara a a garniturilor si verificarea acestora inainte de plecarea la drum, dar si suplimentarea echipelor de interventie.

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger