AcasăOldBulgarii continua controalele suplimentare la granite. MAE: masura, din motive de securitate

Bulgarii continua controalele suplimentare la granite. MAE: masura, din motive de securitate

Si luni, pentru a treia zi consecutiv, autoritatile bulgare fac controale la punctele de trecere a frontierei cu statele vecine, inclusiv cu Romania.

Si, cum litoralul bulgaresc este ales de multi romani ca destinatie de vacanta, cei care, luni, au drum catre Bulgaria sunt informati asupra faptului ca s-ar putea sa stea mai mult la granita cu statul vecin, ca urmare a faptului ca se fac aceste verificari de natura tehnica. „Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa se deplaseze in Republica Bulgaria ca, din motive de securitate, autoritatile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor sale externe”, se precizeaza, luni, intr-un comunicat al MAE.

Drept urmare, reprezentantii Ministerului de Externe atrag atentia, si in aceasta prima zi a saptamanii, asupra masurii dispuse recent – si pe o perioada nedeterminata- de catre oamenii legii din Bulgaria.

Aceste controale amanuntite se fac, va reamintim, de sambata incepand, la toate categoriile de autovehicule. Acest aspect, precum si faptul ca se fac lucrarile de reabilitare la podul peste Dunare de la Giurgiu, ar putea face ca timpii de asteptare a frontiera sa creasca, anunta reprezentantii CNADNR. Ca urmare, reprezentantii Companei Nationale de Drumuri şi Autostrazi din Romania ii spatuiesc pe conducatorii auto ca, pentru a evita producerea unor blocaje in trafic, sa foloseasca si punctele alternative de trecere a frontierei catre Bulgaria, oferind urmatoarele variante – la nivel rutier cele de la Calafat, Negru Voda si Vama Veche, in timp ce alte trei variante sunt disponibile pentru trecerea cu bacul: pe la Bechet, Zimnicea si Calarasi.

sursa foto: auto.ro

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger