AcasăOldBoris Nemtov, cunoscut opozant rus, asasinat la Moscova

Boris Nemtov, cunoscut opozant rus, asasinat la Moscova

Nemtov, despre care se stia ca, in ultimii ani, fusese un critic inversunat al actualului lider de la Kremlin si al politicii sale, a fost impuscat mortal, vineri seara, in plina strada.

Boris Nemtov a fost nimerit de mai multe gloante trase dintr-o arma manuita de o persoana ramasa neidentificata, aflata intr-o masina care a rulat pe un pod pe care politicianul se afla, seara trecuta, impreuna cu o femeie. Aceasta nu a fost ranita, ceea ce i-a facut pe multi sa inteleaga ca doar Nemtov a fost vizat de actul deosebit de violent.

Obama condamna uciderea lui Nemtov

Dupa cum era de asteptat, asasinarea liderului opozitiei de la Moscova nu a ramas fara ecouri in randul comunitatii internationale. Printre primii lideri politici care s-au grabit sa transmita un mesaj dupa aflarea vestii a fost presedintele american, Barrack Obama, care a condamnat uciderea lui Nemtov si a cerut autoritatilor rusesti sa se asigure ca va avea loc o ancheta „impartiala si transparenta” in acest caz.

In varsta de 55 de ani, Boris Nemtov a fost vicepremier in timpul mandatului liderului Boris Eltin, in urma cu oepste doua decenii, iar apoi, odata cu venirea la putere a lui Vladimir Putin a deveni unul dintre cei mai vocali opozanti ai acestuia din urma.

Flori si lumanari la locul tragediei

Ar mai fi de mentionat faptul ca Nemtov a pierit cu scurt timp inainte de a avea loc un mars organizat ca forma de protest fata de situatia conflictuala din Ucraina, dar si ca la locul tragediei s-au strans simpatizanti ai opozantului rus, care au depus flori si au aprins lumanari in memoria lui.

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger