AcasăOldBarbat retinut pentru ca l-ar fi santajat pe Mircea Basescu, fratele presedintelui

Barbat retinut pentru ca l-ar fi santajat pe Mircea Basescu, fratele presedintelui

Mircea Basescu

Un barbat a fost retinut, vineri, pentru 24 de ore, fiind acuzat de santaj. Alte doua persoane, o femeie si un tanar minor, sunt acuzate in acelasi dosar, fiind cercetate sub control judiciar.

Mircea Basescu

Persoana santajata ar fi, potrivit digi24.ro, chiar fratele sefului statului, Mircea Basescu. Acesta din urma ar fi denuntat faptul ca i s-ar fi cerut 280.000 de euro, fiind amenintat ca, in caz contrar, in presa ar fi ajuns informatii compromitatoare pentru el si familia sa.

Va prezentam integral, in cele ce urmeaza, comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pe o durata de 24 ore (incepand de la data de 30.05.2014, ora 23:55, pana la data de 31.05.2014, ora 23:55) a inculpatului CONSTANTIN MARIUS, pentru savarsirea infractiunii de santaj, in stare de recidiva, prevazuta de art. 131 din Legea nr. 78/2000.

In cauza mai sunt cercetate doua persoane, respectiv Anghel Izaura si un minor in varsta de 17 ani, fata de care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, prevazuta de art. 131 din Legea nr. 78/2000.

In ordonanta de retinere intocmita de procurori se arata ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la datele de 26 mai 2014 si 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrangeri asupra unei persoane, denuntator in cauza, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie. Amenintarile au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vatamata sa dea suma de 280.000 euro.

La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit impreuna cu celelalte doua suma de 10.000 euro de la persoana vatamata, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

Fata de celelalte doua persoane, inculpata Anghel Izaura si un minor (17 ani) s-a luat masura controlului judiciar.

Inculpatului Constantin Marius i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala de inculpat si acuzatiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedura penala.

Inculpatul Constantin Marius urmeaza a fi prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Tribunalul Constanta.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

author avatar
eNational
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger