AcasăOldAzi incepe procesul lui Sorin Oprescu

Azi incepe procesul lui Sorin Oprescu

UPDATE: Oprescu a ajuns la tribunal cu aproximativ 40 de minute dupa ora 12.

„Astazi o sa primim si rechizitoriul”, a precizat politicianul, la intrarea in Tribunalul Bucuresti, adaugand ca nu a cerut schimbarea masurii arestului la domiciliu, cu una mai blanda, cum se asteptau cei mai multi sa faca, avand aceasta optiune legala. „Cum considera dumnelor (…) Ce va hotari Tribunalul”, a explicat edilul suspendat al Capitalei, in privinta deciziei sale.

Va amintim ca procesul fiind in faza de camera preliminara, in aceasta prima sedinta se vor discuta masurile preventive din acest dosar.

La trei zile de cand procurorii DNA au trimis in instanta dosarul primarului suspendat al Capitalei, la Tribunalul Bucuresti urmeaza sa inceapa, peste doar cateva zeci de minute, o prima sedinta in cadrul procesului in care Sorin Oprescu este acuzat de coruptie.

Asadar, atat politicianul in varsta de 64 de ani, cat si alte opt persoane pe care procurorii DNA i-au deferit justitiei in acelasi dosar, dar si avocatii lor se vor afla pentru prima oara in fata magistratilor care judeca aceasta cauza.

De altfel, in cadrul acestei prime infatisari, este foarte posibil ca apararea legala a edilului suspendat al Capitalei sa ceara instantei schimbarea masurii arestului la domiciliu, aplicata momentan in cazul politicianului, cu una mai blanda.

Printre persoanele trimise in judecata in aceasta cauza se numara si Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si ulterior al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, la data faptelor. DNA il acuza pe Oprescu de luare de mita, spalare de bani abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si constituire a unui grup infractional organizat, sustinand, printre altele, in rechizitoriul intocmit in aceasta cauza, faptul ca Popa, „in calitate de director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane a constituit un grup infractional organizat la care au aderat ulterior si ceilalti inculpati, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucuresti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-a condus inculpatul Oprescu Sorin Mircea”.

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger