AcasăOldAvocatul Gabrielei Firea contesta suspendarea urmaririi penale in cazul Basescu

Avocatul Gabrielei Firea contesta suspendarea urmaririi penale in cazul Basescu

Aparatorul legal al senatorului Gabriela Firea a fost prezent, joi, la Parchetul General. Bolcas a depus o contestatie fata de decizia de suspendare a urmaririi penale in cazul plangerii facute impotriva sefului statului.

Nemultumiti de decizia privind suspendarea cazului, pe motiv ca presedintele beneficiaza de imunitate, Lucian Bolcas, avocatul social-democratei, a depus o contestatie. „Am contestat aceasta decizie la procurorul ierarhic superior”, a precizat Bolcas, la iesirea din sediul Parchetului General.

Va amintim ca Firea a depus o plangere penala, la Parchet, impotriva sefului statului, pe care il acuza de „amenintare si santaj”, ca urmare a unor declaratii facute de presedinte, intr-o emisiune TV. Procurorii din cadrul PICCJ au dispus, insa, suspendarea urmaririi penale, pentru ca presedintele se bucura de imunitate. „In urma plangerii formulate de doamna Firea Gabriela (senator) la care a fost conexata si sesizarea semnata de mai multi parlamentari, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal. In cauza, procurorii au dispus, la data de 17.04.2014, inceperea urmaririi penale cu privire la fapta sesizata, sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, prevazuta de art. 207 alin. 2 Cod penal. Prin ordonanta din 18.04.2014, constatandu-se ca in cauza exista un impediment legal temporar pentru punerea in miscare a actiunii penale, s-a dispus, in temeiul prevederilor art. 312 alin. 2 Cod procedura penala, suspendarea urmaririi penale. S-a apreciat ca in conformitate cu dispozitiile art. 84 alin. 2 raportat la art. 96 alin. 1 din Constitutie, Presedintele Romaniei se bucura de imunitate”, mentioneaza reprezentantii Parchetului General.

Plangerea penala a fost depusa zilele trecute, dupa o serie de declaratii facute de Traian Basescu. „Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu-l gaseasca intr-o zi acasa daca nu-i atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, a sustinut seful statului, la RealitateaTV.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger