AcasăOldAvocata retinuta pentru trafic de influenta

Avocata retinuta pentru trafic de influenta

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

Situatie nedorita pentru o aparatoare a legii. Femeia a intrat in atentia procurorilor anticoruptie galateni, care au dispus retinerea sa pentru 24 de ore, in cursul zilei de joi urmand sa fie dusa in fata magistratilor Curtii de Apel Galati, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Este vorba despre Nicoleta Dascalu, o avocata care face parte din Baroul Tulcea, pe care, din cate anunta DNA, procurorii anticoruptie din cadrul serviciului Galalti, o acuza de trafic de influenta si spalarea banilor.

Din comunicatul procurorilor reiese faptul ca, incepand cu anul 2008 si pana in decursul lui 2011, femeia, in calitatea sa de avocat, ar fi pretins, atat in mod direct, cat si prin intermediul unui intermediar, diferite sume de bani, de la persoane care au denuntat-o apoi la DNA, femeia sustinand ca ar avea influenta asupra unor magistrati din cadrul instantelor vranceze, astfel incat i-ar putea convinge sa pronunte solutii favorabile persoanelor respective.  Din cate mentioneaza procurorii, avocata ar fi pretins „sumele de 35.000 euro si 35.000 lei si a primit 3.500 euro si 34.500 lei, de la mai multi martori denuntatori, parti in mai multe cauze civile”. Totodata, anchetatorii sustin ca, pentru a ascunde originea banilor respectivi, suspecta ar fi incheiat o serie de contracte de imprumut, dar si acte sub semnatura privata cu respectivii martori denuntatori.

140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger