AcasăOldAvocat retinut de DNA, pentru trafic de influenta, dus in fata instantei...

Avocat retinut de DNA, pentru trafic de influenta, dus in fata instantei cu propunere de arestare

Un alt caz in care un aparator al legii ajunge in vizorul procurorilor DNA, dupa ce a fost denuntat. Procurorii anticoruptie din Ploiesti anunta retinerea pentru 24 de ore a unei avocate din Dambovita.

Este vorba despre Crina Elena Ionita, avocat in cadrul Baroului Dambovita, despre care Directia Nationala Anticoruptie anunta, vineri, ca pe numele sau a fost pusa in miscare actiunea penala, in decursul zilei precedente, odata cu retinerea sa pentru 24 de ore, pentru acuzatia de trafic de influenta in forma continuata. Vineri, aparatoarea legii va fi dus in fata instantei, respectiv a Curtii de Apel Ploiesti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Ramane, asadar, de vazut ce vor decide judecatorii in cazul sau.

Din cate se arata in ordonanta de retinere intocmita de reprezentantii DNA, procurorii sustin ca, in decursul lunilor mai si septembrie ale anului trecut, avocata „a pretins si primit de la un martor denuntator, in doua randuri, cate 2.500 euro iar la data de 11 noiembrie 2015, a mai pretins de la aceeasi persoana, pentru sine sau pentru altul, suma de 5.000 euro”. Totul, continua procurorii, dupa ce avocata „a lasat sa se creada ca are influenta si a promis ca va determina un magistrat – judecator din cadrul Tribunalului Dambovita, sa pronunte o solutie favorabila intr-un dosar care-l privea in mod direct pe martorul denuntator”.

427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger