AcasăOldAvocat retinut de DNA

Avocat retinut de DNA

Un aparator al legii din Sibiu a ajuns in vizorul DNA pentru o situatie despre care nu se poate spune ca e des intalnita. Procurorii anticoruptie au dispus retinerea pentru 24 de ore a avocatului, acesta din urma fiind prezentat, in cursul zilei de vineri, Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Mihaela Farmus, actualmente avocat in cadrul Baroului Sibiu, este suspectata de doua fapte – mai precis de favorizarea infractorului si de „instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati”, anunta reprezentantii DNA intr-un comunicat. Ca urmare, procurorii au dispus, joi, atat punerea in miscare a actiunii penale in cazul sau, cat si retinerea pentru 24 de ore.

Concret, aparatorul legal este suspectat ca ar fi permis unei persoane sa participe la activitati de urmarire penala, chiar in sediul DNA, in conditiile in care stia ca respectiva persoana nu avea calitate de avocat. „In datele de 11 si 12 martie 2015, inculpata Farmus Mihaela, avocat in cadrul Baroului Sibiu, a determinat o persoana sa participe, in substituirea sa, la activitatile de urmarire penala ce urmau a se desfasura la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul nr. 189/P/2012 si sa exercite atributii ale profesiei de avocat, cunoscand faptul ca aceasta persoana nu detine calitatea de avocat”, sustin procurorii DNA.

Mai mult, Farmus este acuzata ca, „in scopul crearii unei aparente de legalitate”, ar fi emis doua imputerniciri avocatiale, prin care persoana respectiva acorda, adauga procurorii, „asistenta juridica in fata Directiei Nationale Anticoruptie inculpatei Deaconu Georgia Ioana (arestata preventiv intr-un dosar instrumentat de procurori de la sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA-n.r), urmarind ca actele intocmite de organele de urmarire penala sa fie lovite de nulitate absoluta, cu consecinta imediata a zadarnicirii urmaririi penale si a intârzierii tragerii la raspundere penala a inculpatei Deaconu Georgia Ioana”.

630 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger