AcasăOldAvocat constantean, retinut de DNA

Avocat constantean, retinut de DNA

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

Un aparator al legii din Constanta a ajuns in atentia procurorilor anticoruptie, care l-au retinut, pentru 24 de ore, in cursul zilei de luni.

Acuzatiile pe care procurorii anticoruptie din cadrul serviciului teritorial Constanta i le aduc lui Sorin Sandru, avocat in cadrul Baroului Constanta, sunt trafic de influenta si spalarea banilor, din cate se anunta intr-un comunicat al DNA. MArti, barbatul va fi prezentat instantei, mai exact magistratilor Curtii de Apel Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, judecatorii urmand sa decida daca se impune sau nu o astfel de masura.

Mai mult, din ordonanta pe care procurorii au intocmit-o in cazul lui Sandru reiese, printre altele, faptul ca, in vara anului 2014, mai precis in luna iulie a acelui an, avocatul ar fi pretins de la o persoana – care l-a si dat pe mana anchetatorilor- suma 40.000 de lei. Totul, sustin reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie, in schimbul „folosirii influentei pe care afirma ca o are asupra primarului unui oras de pe raza judetului Constanta si asupra mai multor functionari din cadrul acelei institutii publice”.

Totodata, procurorii sustin ca, in incercarea de a ascunde provenienta sumei respective, aparatorul legii ajuns in atentia DNA ar fi incheiat cu martorul denuntator un contract de asistenta juridica, insa unul fictiv, din cate mentioneaza cei dintai.

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger