AcasăOldAvocat constantean acuzat de trafic de influenta, retinut de DNA

Avocat constantean acuzat de trafic de influenta, retinut de DNA

Un avocat din cadrul Baroului Constanta a fost retinut de catre procurorii DNA, sub acuzatia de trafic de influenta. Sorin Calagii urmeaza sa fie dus, miercuri, in fata magistratilor de la Curtea de Apel Constanta , cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Calagii a fost retinut marti seara, pentru 24 de ore. Procurorii DNA Constanta, care au dispus punerea in miscare a actiunii penale, sustin ca exista probe din care sa rezulte suspiciunea ca avocatul ar fi pretins anumite sume de bani, sustinand ca ar putea interveni in solutionarea favorabila a unor dosare si ca si-ar putea folosi influenta asupra unor judecatori constanteni. Este vorba, precizeaza procurorii, despre trei astfel de cazuri, doua datand din 2013 si unul din 2011.

Mai exact, conform DNA, din ordonanta de retinere, rezulta urmatoarele: „la data de 6 noiembrie 2013, inculpatul Calaigii Sorin a pretins suma de 15.000 euro de la o persoana pentru ca, folosindu-si influenta pe care afirma ca o avea asupra unor judecatoare din cadrul Curtii de Apel Constanta, sa le determine pe acestea sa respinga recursul declarat de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta impotriva sentintei de achitare pronuntate de Judecatoria Constanta in care persoana respectiva fusese judecata pentru savarsirea infractiunii de viol; in luna iunie a anului 2011, inculpatul Calaigii Sorin a pretins si a primit de la o alta persoana suma de 6.500 euro, lasandu-o pe acesta sa creada ca are influenta asupra unor judecatori din Curtii de Apel Constanta si ca poate sa intervina pe langa ei pentru a-i determina sa dispuna o solutie favorabila fata de fiul persoanei respective, judecat pentru savarsirea unei infractiuni de tentativa la omor calificat, intr-un dosar aflat in faza apelului; in luna mai a anului 2013, inculpatul Calaigii Sorin a pretins si a primit sume de bani de la o persoana, lasandu-o sa creada ca are influenta asupra unui judecator din cadrul Curtii de Apel Constanta si ca il poate determina pe aceasta din urma sa dea o solutie favorabila unor inculpati intr-un dosar aflat pe rolul acelei instante.

Avocatul constantean va fi adus, miercuri, in fata judecatorilor Curtii de Apel Constanta, cu propunere de arestare preventiva pe 30 de zile.

216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger