AcasăOldAvionul algerian prabusit. Hollande confima ca nu au fost gasiti supravietuitori. O...

Avionul algerian prabusit. Hollande confima ca nu au fost gasiti supravietuitori. O cutie neagra, recuperata

Sperantele familiilor pasagerilor si ai membrilor echipajului aflati la bordul cursei AH 5017 apartinand Air Algerie au fost naruite de vestea ca nu au fost gasiti supravietuitori ai tragediei aviatice de joi.

Nicio persoana aflata la bordul avionului Air Algerie, care s-a prabusit pe teritoriul statului Mali, nu a scapat cu viata in urma impactului aeronavei cu solul. Informatia a fost anuntata, vineri, chiar de catre presedintele Francois Hollande, potrivit BBC. Va reamintim ca pe lista pasagerilor care isi rezervasera bilete pentru cursa respectiva se aflau 51 de cetateni francezi, dar si algerieni, libanezi, canadieni, nemti, precum si un roman.

Mai mult, liderul de la Paris a precizat ca una dintre cutiile negre ale aparatului, continand date esentiale despre situatia de la bordul aeronavei, pana la momentul prabusirii, a fost recuperata de catre militarii francezi ajunsi la locul in care a fost descoperita epava aparatului de zbor. Specialistii urmeaza sa analizeze aceste informatii importante in incercarea de a elucidare misterul asupra avionului Air Algerie, anuntat initial ca disparut de pe radare, pentru ca apoi sa se afle ca s-a prabusit.

Resturile aparatului de zbor s-au imprastiat pe o raza de cativa kilometri, in conditiile in care avionul s-a izbit de sol, cel mai probabil dupa ce parcursul lui a fost intrerupt din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Cursa AH 5017 plecase din Burkina Faso catre Algeria, avand 116 oameni la bord, sase dintre ei membri ai echipajului. Pilotii si restul personalului de zbor erau spanioli. Turnul de control a pierdut legatura cu zborul AH 5017 la nici o ora dupa ce avionul decolase din Ouagadougou, Burkina Faso, joi dimineata.

Sursa foto: algerie1.com

author avatar
Cristina Stefan
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger