AcasăOldAvertizarea de GER, extinsa si prelungita pana saptamana viitoare!

Avertizarea de GER, extinsa si prelungita pana saptamana viitoare!

(foto: targoviste.info)

Daca multi numarau orele, pana joi dimineata, in speranta ca valul de frig cumplit se va mai lasa dus, odata cu expirarea atentionarii COD GALBEN de ger, vestile anuntate in urma cu scurta vreme de catre specialistii de la  Administratia Nationala de Meteorologie nu sunt deloc de natura sa le confirme sperantele intr-o crestere- macar usoara- a temperaturilor.

(foto: targoviste.info)

Pregatiti-va sa mai suportati cateva zile de iarna veritabila, cu temperaturi demne, la nivelul orasului, de o zona de munte. Vremea se mentine deosebit de rece, chiar geroasa, indeosebi dimineata si noptile, inclusiv in Capitala. Si, din cate se vede urmarind harta colorata aproape total in galben, corespunzatoare noului COD GALBEN valabil, de aceasta data, pana pe 25 decembrie inclusiv, singurele judete care nu se afla sub incidenta noii atentionari sunt Caras Severin, Timis, Arad, Bihor si Satu Mare.

(foto: meteoromania.ro)

Asadar, timp de cinci zile, mai exact de joi si pana luni, va continua sa fie foarte frig. Din cate mentioneaza specialistii in textul atentionarii- actualizate si extinse- maximele nu vor trecede de limita a -10 grade Celsius, minimele vor cobori frecvent pana la -15 si chiar -20 de grade. Si, de parca scenariul nu ar fi destul de trist, specialistii de la ANM sustin ca mercurul din termometre ar putea cobori, insa doar izolat, chiar si pana la  -28 si -25 de grade.

Totodata, meteorologii spun ca, atat in cursul noptii de joi spre vineri, cat si pe parcursul zilei de vineri, in pesiaj isi va face simtita prezenta si vantul, insa doar la munte si in esutl tarii, respectiv in zona Moldovei.

author avatar
Cristina Stefan
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger