AcasăOldAvertismentul presedintelui Ucrainei: Asa cum Rusia ar putea ocupa Kievul, ar putea...

Avertismentul presedintelui Ucrainei: Asa cum Rusia ar putea ocupa Kievul, ar putea ocupa si Bucurestiul

Liderul de la Kiev a lansat un avertisment cu privire la pericolul pe care il reprezinta agresiunea din directia Rusia, subliniind importanta ca intreaga lume sa fie solidara Ucrainei.

In contextul recent incheiatului Summit NATO din Tara Galilor, in care principalul subiect abordat de inaltii demnitari prezenti la reuniune, printre ei si presedintele ucrainean, a fost cel al situatiei din Ucraina, in contextul conflictului care macina, de luni intregi, estul statului, in zonele in care sunt prezenti separatisti prorusi, Porosenko a vorbit despre pericolul reprezentat de o posibila escaladare a situatiei.

Liderul Ucrainei a prezentat un scenariu dur, din care nu a lipsit nici numele Capitalei Romaniei, precizand, intr-un interviu acordat postului britanic de televiziune BBC, ca asa cum Rusia poate cucereasca principalul oras al Ucrainei, capitala – Kiev, pericolul ca fortele armate de la Moscova sa ocupe si alte orase europene e la fel de mare.

Presedintele Ucrainei a tinut, astfel, sa atraga atentia asupra importantei ca statele lumii sa fie solidare cu tara sa. „Rusia are 1, 2 milioane de soldati, una dintre cele mai moderne armate si tehnici militare din lume (…) In aceasta logica, asa cum Rusia ar putea ocupa Kievul, Rusia ar putea ocupa si Vilnius, Riga, Tallinn, Bucurestiul sau orice alte orase, daca nu vom fi uniti, daca lumea intreaga nu se va solidariza cu Ucraina, daca toleram un astfel de comportament in aceasta situatie”, a declarat Porosenko pentru postul citat.

Sursa foto: antena3.ro

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger