AcasăOldAutocar romanesc, accident in Ungaria: morti si raniti

Autocar romanesc, accident in Ungaria: morti si raniti

Un accident grav, in care au fost implicate mai multe autovehicule, inclusiv un autocar inmatriculat in Romania, dar si masini mici si un TIR a avut loc miercuri dimineata, la circa 2 kilometri de frontiera de la Nadlac, in apropiere de localitatea maghiara Mako.

UPDATE 3: DSU a revizuit cifra deceselor, anuntand ca sunt patru pierderi de vieti omenesti, si nu cinci, cum se anuntase anterior. Toodata, s-au facut publice noi detalii despre accidentul din Ungaria, de aceasta data despre nationalitatea celor cinci victime ale caror vieti nu au putut fi salvate. Conform aceleiasi surse, in urma cumplitului eveniment rutier din apropiere de frontiera de la Nadlac si-au gasit sfarsitul un roman, un bulgar si doi cetateni turci.

Cititi si: Accident Ungaria. MAE anunta ca un roman a murit. Alti 6 conationali, la spital

UPDATE 2: Cele mai recente date facute publice din directia DSU indica un nou bilant al   accidentului, unul provizoriu inca, si anume ca sunt 39 de persoane implicate in accident. Si ca sunt 5 decese si 12 oameni raniti, patru dintre acestia avand o stare grava.

Totodata, se mentioneaza faptul ca persoanele care au avut de suferit de pe urma accidentului au fost transportate „la spitalele din Ungaria la decizia autoritatilor maghiare”.

UPDATE: Din primele informatii oferite pana la momentul de fata din directia Departamentului pentru Situatii de Urgenta se precizeaza ca a fost vorba despre un carambol rutier si ca in ajutorul victimelor au plecat catre locul accidentului doua autospeciale transport personal si victime multiple si o unitate de terapie intensiva din cadrul ISU Timis si trei echipaje SMURD de la ISU Arad si patru ambulante din cadrul Serviciul de Ambulanta Arad. Dar si ca „elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicala Arad este prealertat, la acest moment, pentru a interveni, in cazul in care situatia o impune”.

–-

„Cu siguranta sunt mai mult de 10 victime, din care 3 decedate”, din cate a precizat purtatorul de cuvant al ISU Arad, intr-o interventie telefonica in direct la Digi 24, acesta adaugand ca, la solicitarea de ajutor venita din partea maghiara, autoritatile romanesti au trimis in zona mai multe masini de salvare de la Arad, cu medici, pentru acordarea de prim-ajutor in cazul victimelor.

E important de mentionat faptul ca pana la momentul de fata nu se cunosc informatii exacte cu privire la nationalitatea victimelor accidentului.

sursa foto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger