AcasăOldAugustin Lazar, propus pentru functia de Procuror General, sustine interviul la CSM

Augustin Lazar, propus pentru functia de Procuror General, sustine interviul la CSM

Procurorul propus de catre ministrul Justitiei pentru a prelua sefia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sustine la aceasta ora interviul in fata membrilor Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

In cadrul acestui interviu, dupa ce si-a sustinut proiectul de management pentru Ministerul Public, Augustin Lazar – actualmente procuror general al parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, a raspuns intrebarilor membrilor Sectiei pentru procurori din cadrul CSM-ului. Una dintre ele a vizat „dosarele istorice” – cel al Revolutiei si Mineriadelor-, despre care Lazar a formulat urmatorul raspuns: „Din pacate, avem niste condamnari la CEDO. (…) in anumite dosare nu s-a facut o ancheta efectiva (…) nu s-au identificat persoanele responsabile si exista si alte probleme care au generat aceste condamnari”.

Totodata, procurorul Lazar a pus accent pe nevoia de a spori nivelul de incredere al PICCJ-ului, in ochii opiniei publice, aducand in discutie situatia Directiei Nationale Anticoruptie. „Increderea publicului in Ministerul Public trebuie sa creasca (…) si peridic ar trebui sa facem niste sondaje (…) sa vedem cum stam (…) sa stim ce facem in continuare, unde sa plusam, pentru a progresa. Iata, DNA-ul a ajuns la 61% incredere si acest standard ar trebui pentru intreg Ministerul Public”, a mai precizat Lazar.

Abia la finele acestei sesiuni de intrebari si raspunsuri, reprezentantii CSM urmeaza sa delibereze si sa dea un aviz- consultativ- in privinta propunerii ca Lazar sa preia fotoliul de Procuror General al Romaniei, ramas vacant inca din februarie acest an, dupa ce Tiberiu Nitu a demisionat. In tot acest timp, va reamintim ca prerogativele de procuror-sef al PICCJ au fost preluate- interimar- de catre prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu.

Dupa remiterea avizului, propunerea va ajunge, via Ministerul Justitiei, la Palatul Cotroceni. Pentru ca ultimul cuvant in privinta numirii noului procuror-sef al Ministerului Public il are presedintele Iohannis.

sursa foto: captura video csm1909.ro

author avatar
Cristina Stefan
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger