AcasăOldAudieri pe banda rulanta la DNA. Si Elena Udrea a ajuns in...

Audieri pe banda rulanta la DNA. Si Elena Udrea a ajuns in fata procurorilor

Se poate vorbi despre o zi plina la DNA. Dupa Ioana Basescu, in fata procurorilor au ajuns, in ordine, jurnalistul Dan Andronic, dar si Elena Udrea. Si fostul ministru a ales sa vina in fata anchetatorilor anticoruptie insotita de un avocat.

UPDATE: Si in cazul Elenei Udrea, ca si al Ioanei Basescu, discutiile cu procurorii s-au intins pe durata mai multor ore. Cu putine minute inainte de ora 15, Udrea a iesit de la audieri, aflandu-se faptul ca a fost plasata o data in plus sub control judiciar, intr-un nou dosar, al cincilea deschis pe numele sau. In cazul fostului ministru al Turismului planeaza patru acuzatii de spalare de bani, aspect anuntat chiar de catre Elena Udrea.

Este vorba despre suspiciuni in privinta campaniei electorale din 2009, an in care au avut loc alegeri prezidentiale, iar denuntator ar fi un om de afaceri – al carui nume nu este momentan cunoscut. Inainte de a pleca de la DNA, fosta sefa de la Ministerul Turismului a facut, dupa cum a promis, cateva declaratii in fata presei. „Dosarul acesta este cel putin ciudat (…) cred ca acest dosar in care am fost chemata eu, a fost chemata Ioana Basescu are aceasta menire sa mute atentia de la colapsul de imagine (…) din cauza unor procurori din DNA, nu toti, (…) in care institutia se afla in ultimele zile. (…) Cred ca este un dosar de precampanie electorala si spun lucrul acesta pentru ca dosarul se refera la finantarea unor actiuni de publicitate din campania electorala din 2009 pentru Presedintia Romaniei, nu a tuturor. (…) Cred ca numele lui Traian Basescu trebuia terfelit (…) acest dosar inteleg ca este pornit din 2015″, a precizat fosta sefa a PMP.

–-

De altfel, fosta sefa a PMP a fost singura care a ales sa faca, inainte de a intra sa descopere ce anume doresc sa afle de la ea procurorii anticoruptie, o scurta precizare, dand de inteles ca va face si alte declaratii la iesirea de la audieri. „Citatia a fost telefonica”, a punctat Udrea, in timp ce isi facea cu greu loc printre jurnalistii aflati in numar mare in fata DNA-ului.

Nici despre motivele pentru care a fost chemata Udrea la audieri, in cursul acestei zile, nu se cunosc detalii, cum nici despre cauza in care s-a facut citarea Ioanei Basescu. Intre timp, ar fi de precizat faptul ca daca Ioana Basescu a ajuns la audieri la primele ore ale zilei, in jurul orei 8, in timp ce Andronic in jurul orei 10, Elena Udrea prezentandu-se la discutiile cu procurorii cu putine minute inainte de ora 11.

Procurorii nu au facut, pana la acest moment, nicio precizare cu privire la nicunul dintre cei trei.

Vom reveni cu amanunte!

author avatar
Cristina Stefan
199 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cred ca din cauza asta s-a inscris la masterat.
    O fi crezut ca uita astia de dosarele pe care le tine blocate cu ajutorul protectorilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger