AcasăOldAtac si in Tunisia, de aceasta data in apropierea unor hoteluri. Zeci...

Atac si in Tunisia, de aceasta data in apropierea unor hoteluri. Zeci de persoane au murit!

La doar cateva ore dupa ce s-a aflat despre atacul asupra unei fabrici din orasul frantuzesc Grenoble, o alta veste alarmanta a venit, de aceasta data de la mii de kilometri distanta, mai exact din Tunisia.

UPDATE 2: Un bilant recent – comunicat de catre ministrul tunisian de Interne- indica faptul ca numarul deceselor a ajuns la 27. Mai mult, printre persoanele care au pierit in urma atacului indreptat catre cele doua hoteluri ar fi si turisti straini, aflati in vacanta in zona respectiva.

UPDATE: Atacul – nerevendicat inca- a vizat o zona din apropierea plajei din Sousse, in care se afla amplasate doua hoteluri de lux. Ar fi fost vorba despre doi atacatori, care au deschis focul aparent la intamplare. Unul dintre atacatori este cautat si la aceasta ora, dupa ce a reusit sa fuga, celalalt pierzandu-si viata in confruntarile cu oamenii legii ajunsi de urgenta la fata locului.

––

Un alt atac- despre care se vehiculeaza ca ar fi tot de origine terorista- a vizat un hotel din orasul Sousse. Este vorba, potrivit presei internationale, despre un resort de lux, alese de obicei de turistii straini care vin in statul african pentru vacante de relaxare, in conditii de mai multe stele.

Avand in vedere ca incidentul au avut loc in urma cu destul de scurta vreme, informatiile sunt putine. Numarul victimelor oscileaza, speculandu-se ca ar fi vorba intre 7 si 10 care si-au pierdut viata, ca urmare a atacului armat sangeros care a vizat hotelul, dar si de mai multi raniti. Printre cei care si-au pierdut viata ar fi si unul dintre atacatori, insa nici aceasta informatie nu a fost confirmata oficial.

Motivul care a stat la baza atacului nu este cunoscut momentan. Va remintim ca, anterior, respectiv in cursul diminetii, in zona unei fabrici franceze s-au auzit o serie de explozii, ulterior anuntandu-se ca a fost vorba despre un atac terorist, soldat cu un mort- o persoana care a fost decapitata, si doi raniti. Unul dintre cei doi suspecti a murit, iar celalalt barbat considerat a fi responsabil pentru producerea atacului a ajuns in custodia oamenilor legii.

author avatar
Cristina Stefan
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger