AcasăOldATAC SANGEROS in Pakistan: Cel putin noua turisti ucisi cu tiruri de...

ATAC SANGEROS in Pakistan: Cel putin noua turisti ucisi cu tiruri de arme!

Cel putin noua turisti straini au fost ucisi cu tiruri de arme, in noaptea de sambata spre duminica. in muntii Himalaya din Pakistan, au declarat surse din cadrul politiei locale, citate de nbcnews.com.

Atacul a fost lansat asupra unei tabere de pe Nanga Parbat, al noua-lea varf din lume, iar victimele ar fi cetateni chinezi, ucrainieni si rusi, potrivit televiziunii oficiale PTV. „Erau noua straini si un pakistanez. Incidentul a avut loc in jurul orei 22:00. Erau alpinisti”, a declarat un responsabil al politiei din Diamer, Mohammed Naveed.

Potrivit primelor informatii oficiale, zece persoane si-au pierdut viata in urma atacului

„Mai multi indivizi inarmati au deschis focul asupra lor. Avem confirmarea ca au fost ucisi. Am trimis elicoptere la fata locului pentru a recupera cadavrele. A fost lansata o operatiune de cautare a atacatorilor. Toate punctele de intrare si iesire din regiune au fost inchise”, a declarar Naveed.

Ambasada Rusiei in Pakistan verifica deocamdata informatiile, specificand ca nu au confirmarea oficiala a faptului ca in urma atacului si-ar fi pierdut viata si cetateni rusi.

“15 Indivizi necunoscuti, purtand uniformele Politiei de Frontiera din Gilgit-Baltistan,  au dat buzna intr-un hotel unde se aflau turisti straini si au deschis focul asupra lor. Au ucis zece persoane, iar apoi au fugit de la locul faptei”, a precizat un reprezentant al politiei din provincia Gilgit-Baltisan, Ali Sher, citat de nbcnews.com.

Cinci ucrainieni, trei chinezi, un rus si un pakistanez au fost ucisi in atacul sangeros de la Gilgit-Baltistan. Pana la ora actuala, niciuna din gruparile extremiste pakistaneze nu a revendicat atacul. Politistii nu au deocamdata niciun suspect.

author avatar
Alina Costache
1.450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger