AcasăOldAtac intr-un tren de mare viteza, in Franta: un tanar inarmat a...

Atac intr-un tren de mare viteza, in Franta: un tanar inarmat a ajuns pe mana politiei, fiind imobilizat de pasageri

Atat autoritatile franceze, cat si cele belgiene au demarat de urgenta o ancheta, dupa ce un individ inarmat, suspectat ca ar fi adept al miscarii islamiste radicale, a deschis forul intr-un tren de mare viteza care se indrepta, seara trecuta, catre Franta. Interventia pasagerilor, care au reusit sa il imobilizeze pe atacator, a impiedicat producerea unei adevarate drame, subliniaza autoritatile locale, citate de presa internationala.

Un tanar inarmat, printre altele, cu o pusca automata a sadit groaza intr-un tren de pasageri care rula dinspre Olanda catre Franta si in care, la momentul incidentului se aflau peste 500 de oameni, conform France 24. Primele date ale anchetei indica faptul ca tanarul s-a urcat in trenul respectiv intr-o gara din Bruxelles, incidentul producandu-se, vineri dupa-amiaza, ora locala, in apropiere de Arras.

Barbatul care a deschis focul intr-un tren care leaga doua mari capitale europene- Parisul si  Bruxelles-ul -a ranit trei persoane, pana sa sa fie imobilizat de doi tineri americani si de un britanic, pasageri in trenul respectiv.

[youtube]T2g31Rxol-E[/youtube]

Suspectul ar fi un marocan in varsta de 26 de ani, care a ajuns deja in custodia oamenilor legii si este, la aceasta ora audiat, dupa cum a precizat, sambata, ministrul francez de Interne, intr-o conferinta de presa. Oficialii francezi au anuntat, insa, ca identitatea lui nu va fi dezvaluita momentan, pentru ca inca se fac investigatii care sa confirme ca suspectul si-a declarat numele real. Conform ministrului francez, barbatul avea un adevarat arsenal asupra lui, pe langa arma automata, printre ele si un cutit. Ramane de vazut daca se confirma sau nu ipoteza ca tanarul ar fi adept al vreunei miscari radicale.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger