AcasăOldAtac in Ucraina, in timpul unui mars: mai multi morti si 10...

Atac in Ucraina, in timpul unui mars: mai multi morti si 10 raniti! (VIDEO)

Doi oameni au pierit, duminica, in plina strada, dupa ce un dispozitiv exploziv a sarit in aer in timpul unui mars organizat in amintirea eroilor Euromaidanului, la un an de la conflictele din februarie 2014.

Ar fi trebuit sa fie o manifestare pasnica, menita sa comemoreze implinirea unui an de cand ucrainenii au iesit in strada pentru a-si arata nemultumirea fata de regimul lui Viktor Ianukovici, predecesorul actualului lider de la Kiev, Petro Porosenko. De altfel, dupa cum multi isi amintesc, Ianukovici a fost inlaturat atunci de la putere.

Din pacate, insa, explozia unei bombe a insangerat marsul desfasurat, duminica, la Harkov, al doilea oras ca marime din Ucraina. Desi initial s-a vehiculat ca explozia ar fi cauzat decesul a cel putin trei persoane, se pare ca doar doi oameni au murit. Totodata, deflagratia a dus la ranirea altor zece manifestanti, anunta presa internationala. Victimele fac parte din randurile celor cateva sute de participanti la marsul din Hahrkov.

Va amintim ca o manifestare similara are loc si la Kiev, la care participa, din partea Romaniei, consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala, George Scutaru, lucru pe care l-a anuntat insusi seful statului.

[youtube]ZAzay_u5JlI[/youtube]

[youtube]Ky_5rPhqF0s[/youtube]

sursa foto: captura video

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger