AcasăOldAtac armat si luare de ostatici, intr-un hotel din capitala statului Burkina...

Atac armat si luare de ostatici, intr-un hotel din capitala statului Burkina Faso: peste 20 de morti (VIDEO)

(foto: captura youtube/RT)

Dupa incidentele sangeroase din ultimele zile, produse in Turcia sau in capitala Indoneziei, de aceasta data situatie cu totul nedorita s-a produs in Burkina Faso.

(foto: captura youtube/RT)

Au fost momente de panica pentru oaspetii, dar si pentru angajatii unui hotel de patru stele din inima statului african, capitala Ouagadougou. Cel putin 23 de persoane si-au gasit sfarsitul, anunta BBC, dupa ce hotelul in care se aflau acesti oameni nevinovati a ajuns, inca din cursul noptii, tinta unui atac armat si a unei luari de ostatici. Majoritatea ar fi pierit in prima parte a zilei de sambata. Din cate se pare, atacatorii – in randul carora pare ca s-au aflat si femei -nu s-au multumit sa semene groaza doar in respectivul hotel, ci s-au indreptat si catre o cafenea din apropiere.

[youtube]56UgQvoGLpw[/youtube]

Patru dintre presupusii atacatori au pierit, din cate a anuntat ministrul Apararii din Burkina Faso, conform CNN. Acelasi oficial este citat spunand ca din randul persoanelor decedate fac parte cetateni de 18 nationalitati, amanunte privind identitatea acestora sau statele din care provin nefiind, insa, facute publice, pana la aceasta ora.

[youtube]XyQYmk_WIsE[/youtube]

Totodata, s-a aflat ca in jur de 120 de oameni tinuti captivi in incinta hotelului de catre atacatorii inarmati, au fost, in cele din urma eliberati, in urma interventiei, din cursul diminetii, a fortelor de ordine. Din cate se pare, mai multe zeci de ostatici ar fi suferit leziuni, ajungand pe mana medicilor.

[youtube]lgwSKgzxgk0[/youtube]

Respectivul hotelul, adesea ales drept loc de cazare de catre diplomatii straini, dar si de catre cetatenii ajunsi, din alte tari, in acest stat, despre se stie faptul ca este o fosta colonie franceza, ar fi fost atacat de catre militanti ai unei grupari afiliate Al Quaida, care ar fi si revendicat atacul. Cauzele declansarii atacului nu sunt, deocamdata, clare.

[youtube]wMU_867BTeg[/youtube]

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger