AcasăOldAspazia Cojocaru, fost judecator CCR, audiata la Parchetul General

Aspazia Cojocaru, fost judecator CCR, audiata la Parchetul General

Audierile in „dosarul Eratei”, cum este cunoscuta in spatiul public aceasta cauza, continua si luni. Aspazia Cojocaru a venit, in cursul acestei zile, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a discuta cu procurorii.

Magistratul care a facut parte, pana in 2013, din randul celor noua judecatori ai Curtii Constitutionale, nu a vrut sa dea nicio declaratie la intrarea la audieri, pentru a oferi presei un punct de vedere ori mai multe detalii cu privire la prezenta sa la Parchetul General.

In dosarul „Erata”, in care, de altfel, au discutat cu procurorii si alti colegi de-ai fostului judecator CCR, printre ei si presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, sase judecatori ai acestui sunt vizati, toti in calitate de martori, de cercetarile care se fac in privinta eratei redactate in cazul Referendumului din 2012, in privinta suspendarii presedintelui de la acea data, Traian Basescu.

In privinta acestui dosar, reprezentantii Parchetului General precizau, saptamana trecuta, faptul ca s-a dispus extinderea cercetarilor. Mai precis, „prin ordonanta din data de 2 septembrie 2014, s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la fapta, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, prev. de art.246 Cod penal anterior, iar la data de 8 iunie 2015 s-au extins cercetarile, sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals intelectual si uz de fals, prev. de art. 289 alin. 1 si art. 291 Cod penal anterior, cu aplic. art. 5 Cod penal anterior”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

193 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger