AcasăOldArafat: O comisie de specialisti va evalua toti pacientii care au suferit...

Arafat: O comisie de specialisti va evalua toti pacientii care au suferit arsuri in incendiu

Secretarul de stat a precizat, la finele unei reuniuni desfasurate duminica dupa-amiaza, la Palatul Victoria, in prezenta premierului, a ministrului Sanatatii, dar si a profesorului Ioan Lascar, specialist in chirurgie plastica si reparatorie, ca in prima zi a saptamanii o comisie special instituita dupa tragedia din Colectiv va face un tur al spitalelor.

Demersul este menit sa centralizeze, practic, situatia pacientilor care au suferit arsuri de diferite grade si suprafete corporale. Conform precizarilor lui Raed Arafat, comisia – din care vor face parte profesorul Lascar (cel desemnat sa si conduca echipa de specialisti), dar si alti experti in materie de arsuri -va merge la toate spitalele de urgenta la care sunt internate victime ale incendiului de vineri seara.

Abia dupa ce specialistii in domeniu vor face o evaluare a arsurilor pacientilor, oficialii vor putea avea, cel putin la nivel orientativ, o situatie centralizata la nivelul gravitatii ranilor. Iar abia dupa ce se va face aceasta analiza a comisiei se va putea evalua situatia, a mai precizat Arafat.

Va amintim ca 29 de omanei au murit in tragedia din Colectiv. Alti aproape 90 de oameni din cei peste 140 care au ramas in spital sunt grav raniti, din cate a precizat ministrul Sanatatii, starea a 35 dintre ei fiind critica.

foto: facebook

author avatar
Cristina Stefan
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger