AcasăOldANI: Nicolae Manolescu nu poate justifica peste 77.000 de euro

ANI: Nicolae Manolescu nu poate justifica peste 77.000 de euro

Reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) sustin ca Nicolae Manolescu, ambasador al Romaniei pe langa UNESCO, la Paris, nu ar putea justifica suma de 77.832 de euro din  veniturile salariale dobandite in 2009.

Mai exact, cunoscutul critic literar, actualmente reprezentant diplomatic al Romaniei la Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura, in capitala Frantei, a intrat in vizorul ANI. Reprezentantii institutiei au anuntat, joi, prin intermediul unui comunicat de presa, ca a fost constatata „existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 326.896,38 Lei (aprox. 77.832 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu sotia de catre Manolescu-Apolzan Nicolae”.

Concret, sustine ANI, in anul 2009, omul de litere care, incepand cu noiembrie 2006, detine functia de ambasador – delegat permanent al Romaniei de pe langa UNESCO la Paris, Manolescu „a realizat venituri salariale in cuantum de 664.492,62 Lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 991.389 Lei, rezultand o diferenta nejustificata de 326.896,38 Lei (aprox. 77.832 Euro)”.

Ca urmare a constatarii acestei situatii, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca va sesiza Curtea de Apel Bucuresti, mai exact Comisia de cercetare a averilor din cadrul CAB, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Nicolae Manolescu.

Totodata, ANI precizeaza ca Manolescu a fost informat cu privire la situatia constatata, precum si despre faptul ca are dreptul sa fie asistat sau reprezentat de un avocat, precum si sa prezinte date sau informatii pe care le considera necesare in aceasta chestiune. Conform sursei citate, cunoscutul critic literar a ales sa depuna „un punct de vedere” la dosarul de evaluare deschis pe numele sau.

Sursa foto: realitatea.net

240 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger