AcasăOldANI a sesizat DNA: Suspiciuni de conflict de interese in cazul lui...

ANI a sesizat DNA: Suspiciuni de conflict de interese in cazul lui Radu Mazare

Noi batai de cap pentru Radu Mazare. Agentia Nationala de Integritate a facut o sesizare catre Directia Nationala Anticoruptie, cu privire la un posibil conflict de interese in cazul edilului constantean. Este vorba, sustine ANI, despre contracte acordate de catre primaria Constanta catre doua firme constantene, in valoare de circa 4.5 milioane de euro.

Mai precis, reprezentantii ANI au anuntat, luni, ca a fost sesizat DNA-ul, cu referire la suspiciunile ca Mazare, in calitate de primar al Constantei, s-ar fi aflat in conflict de interese. Totul, in conditiile in care, Agentia a concluzionat ca, in calitate de reprezentant al municipalitatii constantene, Mazare ar fi semnat cinci contracte si un acord cadru, toate incheiate intre primaria din orasul de la malul marii si doua societati comerciale- S.C. Conpress Holding S.R.L. si S.C. Soti Cable Neptun S.R.L. Conform comunicatului ANI, asociat la cele doua firme este Sorin Gabriel Strutinsky, despre care reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate sustin ca s-ar afla „in relatii comerciale” cu Mazare in alte opt societati comerciale.

Totodata, in acelasi document, ANI sustine ca, in calitate de edil al Constantei, in urma procedurii de selectie a ofertelor, Mazare ar fi aprobat „raportul de atribuire a contractului de finantare din fonduri nerambursabile necesare sustinerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia Evenimentului „Sarbatori de Iarna – Oraselul Copiilor 2013”, incheiat intre Primaria Municipiului Constanta si S.C. Soti Cable Neptun S.R.L.”, firma al carui asociat este Strutinsky.

Valoarea totala a contractelor in cauza, acordate celor doua firme, ar fi de circa 4.582.571 milioane de euro.

284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger