AcasăOldAncheta in vederea stabilirii cauzelor imbolnavirii copiilor din Arges

Ancheta in vederea stabilirii cauzelor imbolnavirii copiilor din Arges

Cazurile micutilor din judetul Arges care au ajuns la spitale din Capitala, in ultimele zile, cu suspiciuni de sindrom hemolitic-uremic sunt in atentia oficialilor ministerului condus de Patriciu Achimas Cadariu.

De altfel, o echipa de specialisti din cadrul ministerului, carora li se adauga si experti de la Spitalul de Boli Infectioase „Matei Bals”, din Bucuresti, a plecatinca de joi catre judetul Arges pentru a verifica de la fata locului cum anume s-a facut ancheta epidemiologica in acest caz si care este stadiul acestei investigatii, aspect confirmat de un reprezentant al MS, intr-o interventie telefonica la postul B 1 TV.

In cazul de fata, autoritatile de sanatate publica trebuie sa verifice posibilele cauze de aparitie a cazurilor de imbolnavire, dar si a conditiilor de spitalizare in unitatile unde acesti copii sunt ingrijiti si asigurarea tuturor resurselor necesare diagnosticului si terapiei acestora, din cate a anuntat MS, inca de miercuri.

De altfel, tot deunazi, reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS) precizau ca datele preliminare din investigatia demarata au confirmat o infectie cu E. coli doar la unul dintre cazuri, respectiv la cel al fetitei in varsta de 11 luni, care si-a pierdut viata la spitalul „Marie Curie”, dupa ce fusese transferata in stare grava la unitatea spitaliceasca din Capitala.

Restul micutilor- 12 la numar, conform cifrelor disponibile in cursul zilei de miercuri- erau internati in spital, sub atenta monitorizare a specialistilor.

sursa foto: mscurie.ro

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger