AcasăOldAncheta extinsa in dosarul Murfatlar. Sefi din Min. Finantelor si ANAF, urmariti...

Ancheta extinsa in dosarul Murfatlar. Sefi din Min. Finantelor si ANAF, urmariti penal

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

La cateva zile de cand au fost facute perchezitii la 28 de adrese din capitala si patru judete si au fost luate primele masuri in cazul unor reprezentanti de firme avand drept obiect de activitate producerea si comercializarea de bauturi alcoolice, printre care si Murfatlar, anchetatorii au decis extinderea cercetarilor.

Astfel ca apar nume noi in acest dosar, in care prejudiciul estimat de procurori se ridica la suma de 600 de milioane de lei, dar si masuri ce vizeaza actuali sau fosti sefi dintr-un minister important, dar si din cadrul Fiscului. Si anume inceperea urmaririi penale si plasarea sub control judiciar a mai multor persoane, printre ele a unor persoane care, la datele la care fac referire procurorii, ocupau funcii de conducere in cadrul Ministerului Finantelor.

Demisii la Finante, in cazul Murfatlar

Masurile se aplica pe durata a 60 de zile si ii vizeaza printre altii, din cate anunta DNA, pe Ana Jarda -la data faptelor, director in cadrul Directiei generale management al domeniilor reglementate specific din cadrul Ministerului Finantelor Publice, pe Mariana Vizoli, director al Directiei de legislatie in domeniul TVA din cadrul Ministerului Finantelor Publice, la data faptelor, precum si pe Ciprian Badea, la data faptelor, directorul general al Directiei generale juridice din cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Cititi: DNA pune cep celei mai mari retele de evaziune si spalare de bani

Circuitul banilor negri in Reteaua Murfatlar

Evaziune fiscala de 160 milioane de euro la Murfatlar

Insolventa Signus Romania: spalare de bani a baronilor Murfatlar prin Insulele Virgine

Totodata, au fost plasati sub control judiciar si Daniel Diaconescu, directorul general al Directiei generale de informatii fiscale din cadrul ANAF, dar si Monica Negrutiu, directorul general al Directiei generale de reglementare a colectarii creantelor bugetare – ANAF, ambii avand aceste functii la data faptelor consemnate in dosar. Din comunicatul DNA reiese ca in dreptul tuturor acestora -membri – la un moment dat- ai Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor – sta aceeasi acuzatie: abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In cazul de fata, procurorii sustin ca, incepand cu 2012 si pana in decursul anului 2014, „patru societati cu activitate de producere si comercializare a bauturilor alcoolice, detinute sau controlate de Ivanescu George, Bucura Catalin, Zlotea Gheorghe si de alte persoane, au produs un prejudiciu total de 597.218.168,76 lei (aproximativ 132 milioane de euro) bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale. Activitatea infractionala s-a desfasurat in conditiile in care functionarii publici din cadrul autoritatilor fiscale si vamale competente fie nu au indeplinit actele la care erau obligati prin atributiile de serviciu, fie au indeplinit asemenea acte in mod defectuos”.

773 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger