AcasăOldAlti doi romani, de negasit. Dati disparuti dupa atacul de la Nisa

Alti doi romani, de negasit. Dati disparuti dupa atacul de la Nisa

La patru zile de la atacul sangeros care a indoliat Franta chiar de Ziua Nationala, rastimp in care s-a aflat ca o familie de romani fusese data disparuta la Nisa, luni s-a raspandit un alt anunt vizand doi compatrioti despre care apropiatii nu mai stiu nimic de la momentul producerii masacrului soldat cu 84 de morti.

UPDATE – Un prim semnal din directia MAE a venit, prin intermediul unui scurt comunicat. Din care aflam, in mare, ca pana la acest moment nu au primit o solicitare oficiala – prin telefon sau pe mail- cu privire la cei doi tineri. Acest lucru nu inseamna, insa, dau asigurari oficialii ministerului, ca nu se fac verificari in vederea lamuririi situatiei.

„Referitor la semnalarile pe retelele de socializare privind disparitia altor doi cetateni romani in urma atacului de la Nisa, precizam ca pana in prezent nu au fost primite solicitari telefonice sau prin e-mail cu privire la persoanele mentionate. Conform instructiunilor Celulei de Criza a MAE, Ambasada Romaniei la Paris a solicitat asistenta specifica autoritatilor franceze competente. Verificarile cu privire la aceste persoane sunt in curs”, transmit oficialii MAE.

In contextul de fata e important ca romanii sau rudele conationalilor aflati la Nisa sa stie ca au la dispozitie, pentru informatii, atat telefoanele Consulatului de la Marsilia, cat si al Ambasadei de la Paris. Acestea sunt: Consulatul General la Marsilia +33 491221741, Ambasada Romaniei la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apeluri despre care ministerul anunta ca sunt redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii Call Center in regim permanent.

––

Doar ca de aceasta data nu mai este vorba – sau cel putin nu pana la aceasta ora – de un anunt care sa isi gaseasca o confirmare din directia Ministerului de Externe, ci despre un apel postat cel mai probabil de cunoscuti ai celor doi tineri – o femeie si un barbat- pe o pagina de Facebook special destinata aflarii de informatii utile cu privire la persoane date disparute dupa atacul devastator din seara zilei de 14 iulie.

Astfel, conform anuntului postat pe peretele paginii de Facebook „SOS NICE”, in urma cu aproape 12 ore, sunt cautati Alexandru, in tanar in varsta de 26 de ani, si iubita acestuia, Elena, in varsta de 31 de ani. Apelul nu este semnat, iar solicitarea de informatii cu privire la cel doi romani nu a primit – pana la acest moment – raspunsuri concludente.

In asteptarea unei reactii din directia MAE, in cazul de fata, va reamintim ca doi dintre cei trei membri ai familiei de romani a carei disparitie fusese anuntata la finele saptamanii trecute au fost identificati in doua spitale din Nisa, unde sunt internati si la momentul de fata. Este vorba despre copilul familiei si despre mama acestuia. De negasit  ramane, insa, tatal baietelului, sotul romancei aflate in grija medicilor, in „stare destul de grava”, dupa cum anuntau deunazi reprezentantii Ministerului de Externe.

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger