AcasăOldAlte trei persoane retinute in dosarul primarului din Brasov

Alte trei persoane retinute in dosarul primarului din Brasov

Nu doar edilul brasovean George Scripcaru a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie, care au dispus retinerea sa pentru 24 de ore, simultan cu punerea in miscare a actiunii penale. O masura similara a fost luata in caziul altor trei persoane, informeaza, marti, DNA.

Dintre acestea, pentru doua procurorii anticoruptie brasoveni propun Instantei arestarea pentru 30 de zile. Este vorba despre doi administratori de firma, Mihai Ciprian David si Mariana Simina Costan, ambii suspectati de „abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata”, in cazul carora DNA cere, marti, magistratilor Curtii de Apel Brasov arestarea preventiva pentru 30 de zile.

O a treia persoana, Silviu-Calin Pop, de asemenea administrator al unei societati comerciale, banuita de „complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata”, dar si de dare de mita, a fost plasata de procurorii DNA Brasov sub control judiciar, incepand de marti, vreme de 60 de zile.

Procurorii sustin ca, in intervalul 2012-2012, primarul brasovean Scripcaru, „in baza unei intelegeri prealabile cu inculpatii Costan Simina, David Mihai Ciprian si o alta persoana, a actionat pentru obtinerea de foloase necuvenite (sume de bani si bunuri) prin preluarea activelor, licentelor si activitatii CET SA de catre o societate comerciala administrata de acestia din urma, infiintata in acest scop si care nu dispunea de experienta in domeniu.

Concret, in urma demersurilor intreprinse, inculpatul Scripcaru George si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu si a determinat alti functionari publici din cadrul Consiliului Local Brasov, precum si din cadrul societatilor detinute de acesta, SC CET SA si SC Tetkron SRL, sa isi indeplineasca de asemenea defectuos atributiile de serviciu, consecinta fiind adoptarea unor hotarâri si semnarea unor contracte prin care bunurile acestor doua societati au trecut in patrimoniul firmei administrate de ceilalti doi suspecti, subevaluate sau chiar cu titlu gratuit”.

Va reamintim, totodata, ca tot marti urmeaza sa fie dus in fata magistratilor Curtii de Apel Brasov si primarul orasului Brasov, George Scripcaru, in cazul caruia procurorii DNA propun arestarea preventiva pentru 30 de zile, edilul fiind cercetat pentru „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit” si luare de mita.

author avatar
Cristina Stefan
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger