AcasăOldAlte patru persoane, pe langa Dragos Bilteanu, sotul Cristinei Rus, retinute de...

Alte patru persoane, pe langa Dragos Bilteanu, sotul Cristinei Rus, retinute de DIICOT

Dragos Bilteanu, sotul cantaretei Cristina Rus, dar si alte patru persoane, au fost retinute de procurorii DIICOT, in dosarul in care exista suspiciuni de manipularea pietei de capital, delapidare si spalare de bani, prejudiciul fiind, sustin oamenii legii, de peste 13 milioane de euro.

Cei cinci au fost retinuti pentru 24 de ore, dupa ce, luni, au fost audiati mai multe ore de procurori, potrivit Antena 3. Alte 20 de persoane au discutat cu oamenii legii, in acest caz, fiind adusi la audieri.

Masura a fost luata dupa ce, in cursul zilei de luni, au fost facute perchezitii in Bucuresti si in mai multe judete din tara. „In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012 –2014, membrii gruparii au constituit un grup infractional organizat ce a avut ca scop obtinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (in modalitatea insusirii/traficarii), fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societati nerezidente (offshore), controlate tot de catre membrii grupului in mod direct sau prin persoane interpuse, in vederea reciclarii, tocmai pentru a ascunde adevarata natura a provenientei acestora. (…) De asemenea, exista suspiciuni ca membrii grupului infractional organizat s-au implicat si in operatiuni de manipularea pietei de capital, prin realizarea mai multor tranzactii in datele de 12.09.2013, 13.09.2013 si 16.09.2013 in cadrul Bursei de Valori Bucuresti”, sustin reprezentantii DIICOT, intr-un comunicat.

foto: economica.net

author avatar
eNational
396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger