AcasăOldAlte demisii la Floreasca. Medic: "Vrem sa tragem un semnal de alarma"

Alte demisii la Floreasca. Medic: „Vrem sa tragem un semnal de alarma”

UPDATE: S-au linistit apele la UPU- Floreasca. Protestul cadrelor medicale s-a incheiat, iar toti cei 22 de doctori care isi scrisesera demisiile au decis sa renunte la idee, in urma discutiilor cu reprezentantii ministerului de profil. „Am decis sa ne retragem demisiile. 22 de demisii (…) sunt semnale foarte pozitive, in sensul ca nu vor mai exista disfunctionalitati in asigurarea serviciului SMURD”, a precizat unul dintre medicii protestatari.

In tot acest timp se asteapta numele noului manager interimar al Spitalului Floreasca.

–-

Vestile din directia Spitalului Floreasca nu sunt deloc bune. Protestul doctorilor de la UPU-SMURD continua, in ciuda pasului inapoi facut de managerul interimar Paun, numarul demisiilor in randul medicilor fiind si mai mare fata de ziua precedenta, cand jumatate din echipa de la unitatea mentionata era pe picior de plecare.

Daca miercuri dupa-amiaza se stia ca 17 medici de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU)-SMURD a Spitalului Floreasca hotarasera sa isi prezinte demisia, acuzand deficiente de management si probleme in aprovizionarea cu medicamente, se spera ca, pe fondul demisiei doctorului Paun de la sefia unitatii spitalicesti tensiunile se vor risipi.

Din cate se vede, lucrurile sunt departe de a se rezolva, de vreme ce joi dimineata, doctorii in salopete rosii au iesit din nou in fata spitalului. Un medic din randul demisionarilor a anuntat ca sunt 22 de medici- primari si specialisti- care si-au inaintat demisia, dar si ca lor ar urma sa li se alature si asistenti medicali.

Colegi ai tinerei le-au mai spus jurnalistilor ca asteapta sa vada cine va fi numit manager interimar, dar si cum se va rezolva chestiunea aprovizionarii cu medicamente. Abia atunci vor sti ce e de facut mai departe, din cate au lasat sa se inteleaga medicii care si-au manifestat, astfel, nemultumirea fata de intreaga situatie cu care spun ca se confrunta la unitatea destinata tratarii urgentelor. Un alt medic din randul celor aflati in fata Spitalului Floreasca a precizat in fata camerelor ca el si colegii sai doresc „deblocarea situatiei si sa se poata continua activitatea, sa se poata reface stocurile (…) sa nu ajungem in situatia ca , efectiv, sa nu avem cu ce lucram (…) noi vrem sa tragem un semnal de alarma (…) ca suntem in situatia de a ajunge in acel punct – sa nu ne putem continua activitatea”.

sursa foto: observator.ro

author avatar
Cristina Stefan
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger